Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:52Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  "Черноморско злато" АД: За последните три години сме внесли в хазната 35 млн. лева акцизи и ДДС

  05-10-2018 0 1008

  Снимка:

  Никога не сме имали митнически или данъчни задължения, отвръщат на акцията на Агенция „Митници“  от дружеството

   

  През дългогодишната история на дружеството никога не е имало митнически и/или данъчни нарушения. През годините екипът на Черноморско злато АД е оказвал пълно съдействие на контролните органи при извършваните регулярни проверки. За последните три години дружеството е внесло над 25 млн. лева акциз и над 10 млн. лева ДДС.

  Важно е да започнем с това, че в разпространен брифинг от Агенция Митници никъде не се споменават „незаконни кранове“, както бе отразено от някои медии. Считаме, че употребата на този израз води към неверни внушения за незаконна дейност, заявяват в специално писмо до медиите от Винпром Поморие във връзка с проверка на Агенция Митници.

  С оглед запазване на доброто ни име, бихме искали да представим пред уважаваните от нас медии и обществеността следните факти:

  Тъй като става въпрос за специфичен технологочен процес на производството, искаме да внесем повече яснота по темата. Дестилационната колона е съоръжение, което служи за производство на дестилат от грозде, а не за съхранение на готова продукция. Колоните се ползват между 2 и 3 месеца в годината, в зависимост от изкупвателната кампания на грозде. Тоест течността в тези съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%.

  Всяка дестилационна колона фабрично съдържа барета с пробно кранче съгласно технологичните изисквания за работа на колоната. Както ясно е написано в официално писмо от производителя на нашите съоръжения: „Крановете на баретките на дестилационните инсталации, произведени и продадени на Черноморско злато АД, с размер ½’’ са фабрично монтирани съгласно технологичните изисквания за работа на колоната, от Бенковски Ко, София“

  За по-голяма яснота ще поясним, че функцията на баретата и контролните кранчета, е за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният

  градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт. Обръщаме внимание, че технологичният процес на изваряване се настройва точно от тези показатели. Също така е редно да отбележим, че при продължително отворен кран дестилационната инсталация не може да функционира, тъй като уредът за отчитане на алкохол (спиртомер) пада на дъното на баретата и се чупи, тоест течност не може да бъде източвана в големи количества. Максималното време, без да излагаме спиртомера на риск, е около 10-15 секунди. Отбелязваме, че въпросните барети, чиято неразделна част са пробните кранове, присътват на официалните технологични схеми от производителите.

  Относно пластмасовите 5-литрови туби, които бяха коментирани в медийното пространство, повтаряме, че откритата безцветна течност е промивна вода с остатъчен алкохол от измиване на съоръжение с аромат на анетол. Жълтеникавата течност е водно-алкохолна смес с лек аромат на ракия и е от промиване на инсталации. Заявяваме, че въпросните туби никога не са били скрити, а са съхранявани именно в данъчния склад, казват от дружеството като са готови в неделя на терен да запознаят медиите с технологичния процес.

  .

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.16989
  chf Швейцарски франк CHF 1.73297
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder