Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:32Сряда

  19 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Д-р Георги Митев: Нито един от петте обекта не е поискал да продава прясна риба

  06-10-2018 0 2217

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  БАБХ няма нищо общо с това, че на Фестивала на рибата и виното в Бургас не се продава прясна риба. Това обясни шефът на агенцията д-р Георги Митев пред „Черноморски фар“.

  „Никой не може да прехвърля от болната на здравата глава един проблем, който трябва да си го решава сам. Ние нямаме никакво отношение за това какво трябва и не трябва да се продава там. Това е фестивал в рамките на три дни, за нас е важно само храната да е прясна независимо каква е тя. Много съм учуден, че някой е проявил безочието да обвинява БАБХ, че на фестивала няма риба“, заяви той.

  Митев допълни, че изискванията за ресторанти и магазини са огромни, но тук става въпрос за временни обекти за три дни, а те просто трябвало да спазват едни елементарни условия.

  „Никой никого не спъва. Ние все пак отиваме и проверяваме храната, която ще се продава, защото това е все пак един обект за обществено хранене. При такава проверка установихме месото с изтекъл срок. Представяте ли си, ако не го бяхме установили. Хиляди бургазлии бяха в риск, ако това месо бъде пуснато в продажба и употреба“, допълни шефът на БАБХ.

  Митев поясни, че към БАБХ са дошли заявления от пет обекта, които продават храни и напитки на фестивала и, че нито един от тях не е пожелал да продава прясна риба – нещо, което бе обявено предварително в представяне на фестивала.

  „Аз не мога да му кажа няма да продаваш това, а ще продаваш онова. Абсолютно никой от петте обекта не е заявил желание да продава прясна риба. Единият иска да продава захарен памук и още нещо, другият лазаня и макарони, третият вино и ракия и има два обекта със скара. Когато се провеждат такива фестивали, търговците сами заявяват какво да продават, ние не им казваме. Дали ще продават месо или риба, условията са едни и същи“, каза още той.

  Митев завърши с това, че на него лично като общински съветник му е неприятно, че няма прясна риба, както бе обявено, но не можел да меси функцията си като такъв с тази на шеф на агенцията.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71911
  gbp Британска лира GBP 2.18005
  chf Швейцарски франк CHF 1.73374
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder