Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:47Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 18° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Д-р Зияд Ел Масри:Чувствам се длъжен да помагам

  29-10-2017 0 1208

  Снимка:

  В средата на октомври  специалисти на ДКЦ „Ел Масри“ - Бургас извършиха напълно безплатни прегледи на 150 деца от община Айтос. Кметът Васил Едрев, д-р Зияд Ел Масри и Туфик Ел Масри откриха кампанията в ДГ „Калина Малина" в Айтос. Децата им благодариха с импровизиран концерт, родителите и учителите дълго аплодираха благородната медицинската инициатива преди празника на Айтос.

  Кметът Васил Едрев благодари за инициативата и заяви, че подобни жестове се случват рядко. Той честити на екипа на ДКЦ „Ел Масри" празника на българските лекари и им пожела да постоянстват с медицинската си грижа за децата на община Айтос. Кметът Васил Едрев връчи на д-р Зияд Ел Масри благодарствено писмо, в което се подчертава, че „днес всеки жест, свързан с грижа за здравето на децата, е особено ценен".

  „ДКЦ „Ел Масри“ навърши 27 години. Чувствам свой дълг да помагам, най-вече за здравето на децата. От четири години нашите лекари правят безплатни прегледи на деца или на такива, които имат нужда. Тази година решихме да включим и Айтос, защото аз лично много уважавам вашия кмет, който е направил много за града и селата. Затова решихме тази година да включим 150 деца, но догодина в прегледите ще включим 300 деца", обеща д-р Ел Масри. Той подчерта, че инициативата не се случва по време на избори, за да бъде обвинявана местната власт, че прегледите са пиар-акция. „С това можем да помагаме - със здравеопазване, защото там сме силни. Догодина ще включим и 100 жени на мамографа, за превенция на рак на гърдата. Нашата клиника прави тези прегледи без никакви комерсиални цели - правим го за децата и за хората", заяви още д-р Ел Масри в Айтос.

  Педиатърът д-р Веселина Дончева от ДКЦ „Ел Масри“ каза за НП, че в огромната си част децата са в добро здраве, личните им лекари са изключително отговорни, а родителите - загрижени и внимателни към малчуганите. „Децата са с редовен и пълен имунизационен статус, което дори и в големите градове рядко се среща. Имаше две-три дечица, на които дадох съвети и които имат нужда от помощ - имат проблеми с гърлото, по-големи сливици - статусът им трябва да бъде проверен от лекар специалист. Но те са единици.", каза за общинското издание д-р Дончева и потвърди, че децата са преглеждани изключително внимателно, едно по едно в продължение на два дни.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.