Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:50Сряда

  26 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Д-р Зияд Ел Масри:Чувствам се длъжен да помагам

  29-10-2017 0 1577

  Снимка:

  В средата на октомври  специалисти на ДКЦ „Ел Масри“ - Бургас извършиха напълно безплатни прегледи на 150 деца от община Айтос. Кметът Васил Едрев, д-р Зияд Ел Масри и Туфик Ел Масри откриха кампанията в ДГ „Калина Малина" в Айтос. Децата им благодариха с импровизиран концерт, родителите и учителите дълго аплодираха благородната медицинската инициатива преди празника на Айтос.

  Кметът Васил Едрев благодари за инициативата и заяви, че подобни жестове се случват рядко. Той честити на екипа на ДКЦ „Ел Масри" празника на българските лекари и им пожела да постоянстват с медицинската си грижа за децата на община Айтос. Кметът Васил Едрев връчи на д-р Зияд Ел Масри благодарствено писмо, в което се подчертава, че „днес всеки жест, свързан с грижа за здравето на децата, е особено ценен".

  „ДКЦ „Ел Масри“ навърши 27 години. Чувствам свой дълг да помагам, най-вече за здравето на децата. От четири години нашите лекари правят безплатни прегледи на деца или на такива, които имат нужда. Тази година решихме да включим и Айтос, защото аз лично много уважавам вашия кмет, който е направил много за града и селата. Затова решихме тази година да включим 150 деца, но догодина в прегледите ще включим 300 деца", обеща д-р Ел Масри. Той подчерта, че инициативата не се случва по време на избори, за да бъде обвинявана местната власт, че прегледите са пиар-акция. „С това можем да помагаме - със здравеопазване, защото там сме силни. Догодина ще включим и 100 жени на мамографа, за превенция на рак на гърдата. Нашата клиника прави тези прегледи без никакви комерсиални цели - правим го за децата и за хората", заяви още д-р Ел Масри в Айтос.

  Педиатърът д-р Веселина Дончева от ДКЦ „Ел Масри“ каза за НП, че в огромната си част децата са в добро здраве, личните им лекари са изключително отговорни, а родителите - загрижени и внимателни към малчуганите. „Децата са с редовен и пълен имунизационен статус, което дори и в големите градове рядко се среща. Имаше две-три дечица, на които дадох съвети и които имат нужда от помощ - имат проблеми с гърлото, по-големи сливици - статусът им трябва да бъде проверен от лекар специалист. Но те са единици.", каза за общинското издание д-р Дончева и потвърди, че децата са преглеждани изключително внимателно, едно по едно в продължение на два дни.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66072
  gbp Британска лира GBP 2.18712
  chf Швейцарски франк CHF 1.71926
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder