Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:23Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Данъчните „арестуваха“ работещи на черно боксова круша и висилка в Слънчев бряг

  27-07-2018 0 1591

  Снимка:

  Хотелите в най-големия ни Черноморски курорт Слънчев бряг показват добра финансова дисциплина и отчитат реалната запълняемост на легловата база. С малки изключения, няма сериозни пропуски при отчитането на оборотите, това показват резултатите от мащабни контролни действия на НАП спрямо хотелската база на територията на целия курортен комплекс. Екипи на звеното „Фискален контрол“ Бургас извършиха едновременна проверка на 18 хотела. Контролните действия обхванаха както отчитането на оборотите, така и инспекция по отношение на осигурителното законодателство и сключените трудови договори с наетите за сезона лица. В пет хотелски комплекса са установени пропуски във връзка с несвоевременно отчитане на дневния и месечен оборот, за което ще бъдат съставени пет акта.

              В хода на контролните действия и след  контролни покупки, екипите на „Фискален контрол“ иззеха атрактивни развлекателни съоръжения от типа боксова круша и висилка, с които се извършва търговска дейност по централната алея на курорта „Слънчев бряг“. Причина за мярката бе работа без касови апарати и неизяснена собственост.

              Въпреки че се забелязват и драстични нарушения на данъчното законодателство, фискалната дисциплина по Южното Черноморие се подобрява и контролната кампания на НАП дава резултат. Освен ръст на оборотите, от приходното ведомство в морския град на база резултатите от проверките през месец юли отчитат и спад в нарушенията.

  Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронната поща на infocenter@nra.bg

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder