Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:06Неделя

  16 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Даряват нелегално уловена риба на социалните

  05-12-2018 0 517

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  През последните дни в района на Бургас, вследствие на проверки е заловено лице, извършващо стопански риболов в акваторията на Черно море в района на товарното Пристанище-запад в Бургас без съответните разрешителни по Закона за рибарство и аквакултури. Иззети са 160 кг кефал и е съставен акт за нарушението, сочи официална информация, съобщават от ИАРА.

  „Инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършват мащабни проверки в страната, съвместно с МВР, БАБХ, Гранична полиция и НАП. Във връзка с наближаващия Никулден бяха инспектирани множество търговски обекти, включително големите търговски вериги, аквакултурни стопанства, преработвателни предприятия, плавателни съдове и места за любителски риболов“, коментира за „Черноморски фар“ доц. д-р Галин Николов, директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

  След получен сигнал на телефон 112 за наличие на лица, които извършват улов на риба с гумена лодка и мрежи във водите на язовир „Мандра“ край Бургас, служители на ИАРА са извършили проверка на мястото на сигнала. При извършване на проверката във водите на язовира е установено наличието на 21 броя мрежи, поставени в работно положение. Мрежите с обща дължина - 1050 метра, са извадени от водата, а уловът - 165 кг от вида „Сребриста каракуда“ е дарен на Социален патронаж - Бургас.

  При проверка на пътя Бургас - Созопол е съставен акт на лице от ромски произход, извършващо продажба на риба без документи. Иззети са 10 килограма чернокоп, който също е дарен на социалния патронаж.

  Късно вечерта в понеделник при проверка отново на езерото Мандра са открити отново незаконно поставени мрежи с обща дължина 650 м. Мрежите са извадени от водата, а уловът - 300 кг каракуда е дарен.

  „Масовите проверки на ИАРА ще продължат до 6 декември включително, а след това водоемите и обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно извършва Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури“, обясни Николов.

  От началото на 2018 година до края на месец ноември самостоятелно и съвместно с представители на други отговорни институции инспекторите на ИАРА са извършили общо 17 688 броя проверки на територията на страната -  във вътрешните водоеми, в Черно море и река Дунав, в търговската мрежа и по пътищата на страната. Установени са 1070 броя нарушения, за които са издадени АУАН.  Издадени са 764 броя С КП и АУАН са иззети над седем тона риба, от която 1300 кг е дарена. Иззетите мрежи са над 80 000 метра мрежи.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder