Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:57Четвъртък

  19 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  ДГ „Калина Малина“ празнува 35 години

  17-05-2019 0 935

  Снимка:

  Днес детската градина “Калина Малина“ отбеляза 35 години от своето създаване.  Юбилейната дата бе отпразнувана с празничен концерт в НЧ „Яна Лъскова-1905“.

  Гост на тържеството бе кметът на Несебър Николай Димитров. В своето поздравително слово той  се обърна към директора на “Калина Малина“ Людмила Василева и всички присъстващи, като  изтъкна, че детските градини на територията на общината са между от най-добре уредените и оборудвани според всички съвременни изисквания в България. Общината планира изграждане на още една детска градина, която ще посрещне нуждите на все по-интензивно развиващият се град. В момента се финализира и проектът  за изграждане на още едно детско заведение в Свети Влас.   Кметът Димитров пожела на всички, които са работили и работят в „Калина Малина“  здраве, воля, упоритост и отговорност в изпълнение на благородната задача да възпитават и се грижат за младото поколение и бъдещето на Несебър.

  Поздравление към всички присъстващи отправи и г-жа Василева –  директор на детското заведение. Обръщайки се назад във времето тя припомни за изминатия път, за създадените отношения и очаквания, за вложената енергия и професионализъм, за връзките между учители родители и деца, чрез които се постигат високите стандарти на подготовка и образование в детското заведение.

  Празникът продължи с емоционален концерт на възпитаниците на „Калина Малина“. Препълнената зала на читалището стана свидетел на  вдъхновените, пълни със завидна артистичност  и старание изпълнения на децата от  всички възрастови групи - от яслената до напускащите тази година възпитаници в предучилищна възраст.

  От името на Община Несебър Красимира Тодорова-директор на „Дирекция здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ поднесе подарък - мултифункционално офис устройство.

  В края на тържеството думи на признателност и благодарност бяха изказани и от представител на родителите на децата посещаващи „Калина Малина“.

  През годините на своето съществуване тази  детска градина се  утвърди като място, където децата се възпитават и обучават, получавайки индивидуална подкрепа и възможност да развиват творческите си заложби. Детското заведение е посрещнало и изпратило хиляди деца и през вратите му са минали поколения от всеотдайни и вдъхновени  в работата си преподаватели, възпитатели, медицински сестри и помощен персонал.

  На всички бивши и настоящи  служители на ДГ „Калина Малина“ пожелаваме здраве, сили и успехи, защото няма по-отговорна и благородна професия от педагогическата.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.