Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:49Вторник

  12 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Димитър Германов: Приморско ще стане различен град с обновеното пристанище

  18-10-2019 0 819

  Снимка: faragency.bg

  Пречиствателната станция, инфраструктурата и облагородяването на населените места в общината сред приоритетите на кандидата за кмет на ГЕРБ

   

  Георги РУСИНОВ

   

  С реализирането на проекта за пристанището, Приморско ще стане изцяло различен град. Това заяви кандидатът за кмет на Община Приморско за ГЕРБ д-р Димитър Германов. Тази вечер в морския град бе открита кампанията на партията за местния вот. Германов поясни, че когато за пръв път е станал кмет на общината през 2011-а, е обещал Приморско да си върне пристанището.

  „Това стана през 2015-а година. От скоро вече и земята е общинска, като преди това беше държавна. Сега, когато имаме и двете, можем да започнем да правим нещо. Имаме идеен проект и ще търсим финансиране. То може да е по европейски програми, както и смесено. Това няма да е обикновено рибарско пристанище, а такова, с което градът ще стане изцяло различен. Ще е мултифункционално“, посочи той пред жителите на града.

  Друг много важен проект за Германов е пречиствателната станция на Китен. Размерът на парите, финансирани по европейска програма там е 22 милиона лева. Кандидатът за кмет наблегна, че само 5 общини в цялата страна са с подобни проекти и Приморско е една от тях. За размера на финансирането пък той обясни, че това е колкото бюджета на цялата община, което говори за сериозната работа вложена по него.

  Над 30 милиона лева е стойността на изпълнените до момента проекти под ръководството на Германов. Той посочи, че тази година, или най-късно през другата се очаква финансирането за друг важен проект – Южния подход на града. За добрата работа на екипа си Германов посочи факта, че към момента имат над 30 проекта, които са готови и стоят и чакат новия програмен прозорец на Европейския съюз.

  Облагородяването на населените места на общината също е важно за Димитър Германов и екипа му.

  „Инвестирали сме много в културната дейност, в детски градини, училища, спорт. 110 хиляди лева бяха дадени за новите кабинети по физика и химия в училището в Приморско. От 2011-а не сме променяли данъците. Ние сме социална община, защото за 8 години те не са увеличавани. Направихме Северния подход, ремонтирахме доста улици и то основно - от ВиК до асфалтиране“, каза още той.

  Германов обяви, че в работата му винаги най-важни са били хората.

  „Най-важното сте вие. Разбирам, че ще има недоволни, но ако започваме от малкото винаги, няма да можем да направим голямото. За 8 години много се промени града. Започнах с минус 4 милиона, знаете какво беше състоянието на общината. Тогава имахме по 15 хиляди туристи на сезон, сега стигаме до 100 хиляди. Сега в момента сме със стабилен кредитен рейтинг и сме финансово стабилни“, добави още кандидатът за кмет трети мандат.

  Той хвърли светлина и върху нападките на опонентите му за обществените поръчки и затова, че местния бизнес не получава такива.

  „Уважавам местния бизнес, но при обществените поръчки всеки може да кадндидатства, дори и фирми от Португалия например. Всички сме равни пред закона“, уточни Германов.

  Сред официалните гости на откриването на кампанията бяха и бургаските депутати от ГЕРБ Димитър Бойчев и Ивелина Василева. Двамата се изказаха ласкаво за съпартиеца им и за кандидатите за общински съветници и кметове на населени места. Сред думите и на двамата бяха как коренно се е променил Приморско за двата мандата управление на Германов. Бойчев дори го сравни с бургаския кандидат за кмет четвърти мандат Димитър Николов по успешност. След техните изказвания бе представена и листата от кандидати за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.