Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:07Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Димитър, който нападна майка с дете, бил атакуван с железен кол

  16-07-2019 0 1863

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  Димитър Пехливанов, който преди дни нападна майка с дете в комплекс „Възраждане“, е бил атакуван малко преди това с метален кол. Това разкри той пред съдебния състав на Бургаски окръжен съд. При инцидента пострада съпругът на нападната жена, който получи няколко прорезни рани по тялото си.

  „Този човек, с който се сдърпахме, преди това хвърляше камъни по панела. Помислих си, че ще счупи стъклата на терасата ми, облякох се и слязох долу при него. Излизайки навън усетих, че някой пристъпва зад мен. Тогава въпросният мъж ме удари с железен кол по гърба и аз паднах. След това постоянно размахваше кола, а аз го гледах около половин час, преди да стане инцидентът“, разказа своята гледна точка бившият командос.

  Днес в съда бе разгледана жалбата на обвиняемия и неговия адвокат, които поискаха наложената на Пехливанов мярка „задържане под стража“, да бъде променена в по-лека. Желанието на подсъдимия бе той да бъде пуснат под „домашен арест“.

  Според прокурор Георгиев обаче входираната жалба е неоснователна и не трябва да бъде уважена от съдебния състав.

  „Съдът се е мотивирал защо е взел най-тежката мярка. Освен това са събрани и безспорни доказателства, които сочат задържания като автор на деянието. Самото престъпление не е тежко, но е тревожно поведението на мъжа спрямо най-уязвимата група в обществото – майка с дете, както и към съпругът на потърпевшата жена“, каза още държавният обвинител.

  Той изтъкна и факта, че Пехливанов е неосъждан, но е реабилитиран. По думите на прокурор Георгиев сегашният случай показва, че 39-годишният бургазлия не е коригирал своето поведение.

  „Същият няма самокритичност, както и желанието да промени начина си на живот“, допълни прокурорът.

  Защитата на Димитър Пехливанов, в лицето на адвокат Захари Кирилов, отново заяви, че неговият клиент трябва да лекува психиката си, а това няма да стане, ако той продължи да бъде в ареста.

  „На всички ни е добре известно какъв ще е изходът на този процес. Не търся оправдание за постъпката на Димитър Пехливанов, но не е налице висока степен на обществена опасност“, категоричен бе адвокатът.

  Според него назначената комплексна събедно-медицинска експертиза ще даде отговор на въпроса дали обвиняемият е бил вменяем по време на нападението. Но тя няма да даде такъв за цялостното му здраве, нито пък ще го излекува, каза още Кирилов и допълни:

  „Считам, че мярка „задържане под стража“ се явява пречка, както за поставянето на качествена диагноза на Димитър, така и за неговото лечение. Нормално е показанията на свидетелите да съвпадат и да поддържат една теза, защото те все пак са съпрузи“.

  Защитата на Пехливанов бе категорична, че той не се е укривал, защото „никой не се крие в дома си, чакайки да го арестуват. Освен това не е било необходимо да се викат и спецполицаи, които да извършат задържането на бившия командос.

  В крайна сметка Бургаски окръжен съд реши да остави в ареста Димитър Пехливанов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.