Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:21Петък

  20 Април 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 13° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Димитър Николов: Община Бургас продължава ударно да изгражда детски градини

  22-03-2018 0 1164

  Снимка: Борислав Пенков

  Преобразеният филиал към ДГ „Ханс Кристиан Андерсен“ отвори врати


  Георги РУСИНОВ


  Изцяло преобразен, филиалът към ДГ „Ханс Кристиан Андерсен“ в бургаския квартал „Лазур“ отвори врати. Лично кметът Димитър Николов и заместник-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева, заедно с директора Даниела Атанасова откриха новото учебно заведение. Присъстваха и общински съветници от морския град.

  Обновителните дейности бяха осигурени със средства от Община Бургас по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020, в рамките на проекта "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас - І етап".

  В ремонтните дейности, отнели около година, влизат: подмяна на дограма, топлоизолация на стени и тавани, подмяна на отоплителната инсталация. По проекта се изпълни и остъкляване на вътрешния двор и обособяването му като зала за тържества, културни прояви и групови занимания. В обособения двор влизат четири игрови площадки с ударопоглъщаща настилка, оборудвани с детски съоръжения и пясъчник, съответно за възрастови групи 3 години, 4 години, 5 години и 6-7 години (предучилищна възраст). Филиалът е собственик и на удобен физкултурен салон и изцяло нов лекарски кабинет.

  Пред децата, родителите, гостите и медиите Димитър Николов заяви, че Община Бургас продължава ударно да изгражда детски градини. „Тази години ни предстои да открием още една, а догодина още две, може би три. Благодаря и на общинските съветници, които присъстват, защото когато внесох докладната записка, всички политически сили я подкрепиха, което много улесни процедурата“, каза кметът.

  Той благодари на всички, които са взели участие в ремонтните дейности и на родителите за търпението им. „Преди една година трябваше да презентираме пред родителите проекта на детската градина. Те разбира, се 90% бяха против и казаха, че ще стачкуват. И наистина на този ден пред общината имаше един протест от родителите, които бяха категорично против изграждането на новата детска градина. Въпреки всичко ние ги приехме с голямо разбиране и внимание и им обещахме, че ако след една година метеорологичните условия не ни попречат, ние ще имаме наистина една прекрасна детска градина. Така и се случи. Всички срокове бяха спазени“, коментира Николов.

  Той сподели още, че първоначално е бил притеснен от дизайна на сграда, след като видял, че всичко ще е в бяло. „Изплаших се да не прозвучи, че изграждаме медицинско заведение. Понеже досега всички градини, които изграждахме бяха много цветни. Оказа се, че тази сграда обаче е прекрасна“, поясни градоначалникът.

  Николов заяви, че освен като кмет може и като родител да оцени качеството на образование в градината. „Аз даже като родител, на три пъти имах възможност да използвам и проверя качеството на обучение в нея, така че и като родител мога да го кажа, не само като кмет“, каза с усмивка кметът.

  Децата от филиалът пък бяха много ентусиазирани по време на тържеството. С песни, танци и рецитали те зарадваха гостите на събитието. Николов лично инспектира новооткрития филиал.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.57958
  gbp Британска лира GBP 2.24873
  chf Швейцарски франк CHF 1.63312
   
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.