Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:18Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Димитър Николов: Община Бургас продължава ударно да изгражда детски градини

  22-03-2018 0 1679

  Снимка: Борислав Пенков

  Преобразеният филиал към ДГ „Ханс Кристиан Андерсен“ отвори врати


  Георги РУСИНОВ


  Изцяло преобразен, филиалът към ДГ „Ханс Кристиан Андерсен“ в бургаския квартал „Лазур“ отвори врати. Лично кметът Димитър Николов и заместник-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева, заедно с директора Даниела Атанасова откриха новото учебно заведение. Присъстваха и общински съветници от морския град.

  Обновителните дейности бяха осигурени със средства от Община Бургас по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020, в рамките на проекта "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас - І етап".

  В ремонтните дейности, отнели около година, влизат: подмяна на дограма, топлоизолация на стени и тавани, подмяна на отоплителната инсталация. По проекта се изпълни и остъкляване на вътрешния двор и обособяването му като зала за тържества, културни прояви и групови занимания. В обособения двор влизат четири игрови площадки с ударопоглъщаща настилка, оборудвани с детски съоръжения и пясъчник, съответно за възрастови групи 3 години, 4 години, 5 години и 6-7 години (предучилищна възраст). Филиалът е собственик и на удобен физкултурен салон и изцяло нов лекарски кабинет.

  Пред децата, родителите, гостите и медиите Димитър Николов заяви, че Община Бургас продължава ударно да изгражда детски градини. „Тази години ни предстои да открием още една, а догодина още две, може би три. Благодаря и на общинските съветници, които присъстват, защото когато внесох докладната записка, всички политически сили я подкрепиха, което много улесни процедурата“, каза кметът.

  Той благодари на всички, които са взели участие в ремонтните дейности и на родителите за търпението им. „Преди една година трябваше да презентираме пред родителите проекта на детската градина. Те разбира, се 90% бяха против и казаха, че ще стачкуват. И наистина на този ден пред общината имаше един протест от родителите, които бяха категорично против изграждането на новата детска градина. Въпреки всичко ние ги приехме с голямо разбиране и внимание и им обещахме, че ако след една година метеорологичните условия не ни попречат, ние ще имаме наистина една прекрасна детска градина. Така и се случи. Всички срокове бяха спазени“, коментира Николов.

  Той сподели още, че първоначално е бил притеснен от дизайна на сграда, след като видял, че всичко ще е в бяло. „Изплаших се да не прозвучи, че изграждаме медицинско заведение. Понеже досега всички градини, които изграждахме бяха много цветни. Оказа се, че тази сграда обаче е прекрасна“, поясни градоначалникът.

  Николов заяви, че освен като кмет може и като родител да оцени качеството на образование в градината. „Аз даже като родител, на три пъти имах възможност да използвам и проверя качеството на обучение в нея, така че и като родител мога да го кажа, не само като кмет“, каза с усмивка кметът.

  Децата от филиалът пък бяха много ентусиазирани по време на тържеството. С песни, танци и рецитали те зарадваха гостите на събитието. Николов лично инспектира новооткрития филиал.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder