Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:29Неделя

  20 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Дипломатът Любомир Шопов представя втората си книга в Бургас

  09-11-2018 0 470

  Снимка:

  Дона МИТЕВА
  „Турският въпрос и държавната сигурност – книга втора Измамата“ е вече на пазара. Бургазлии могат да се срещнат с нейния автор  - известният експерт по сигурността, дипломат и посланик от близкото минало Любомир Шопов. Срещата-разговор и представяне на книгата ще се проведе на 12 ноември в зала 3 на Дома ма армията - Бургас от 17 часа.
  Авторът на „Отдел Трети“ и „Геноцид“ ще разкаже на живо подробности около новата си книга.
  Първата част „Турският въпрос и държавна сигурност“ излезе от печат  през 2016 година. А авторът е сред най-добрите познавачи на българо-турските отношения – в исторически и съвременен аспект, които с успех пренася върху страниците на книгите.
  В новата книга посланик Шопов разглежда деликатните отношения между двете съседни държави – България и Турция, коментира  философията на „двойните стандарти“.
  Авторът засяга също темата за възродителните  процеси, но този път през призмата на турската държавна политика към малцинствата, които са малко познати у нас. Шопов пише в новата си книга и за стратегическия проект „Нова Турция“ на президента Реджеп Ердоган.
  Паралелно с всичко онова, което авторът коментира са Южната ни съседка и дипломатическите отношения с нея, той не остава безразличен и към българската действителност. От опита си на дипломат и фигура в средите на държавната сигурност, Шопов коментира и родната действителност. Неговата преценка е, че  нашата държава губи в момента част от суверинитета си и се превръща все повече в територия, подвластна на чуждите капитали. Националните ценности и традициите отстъпват на заден план. До тези изводи стига на базата на сложни анализи на сложните глобални отношения и фактори и механизмите на международното общуване.
  „Информационните възможности днес позволяват бързо да съпоставяме резултатите от най-значимите събития в историята на човечеството, да проникнем в джунглата на лъжите и истините, на паденията на разума и триумфите на измамата“, казва авторът.
  Ако бургазлии искат да разберат повече за силата на политиката и за политиката на силата, могат да го направят и в непринуден разговор с Любомир Шопов, преди и след представянето на книгата  „Турският въпрос и държавната сигурност – книга втора Измамата“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder