Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:19Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Дирят свидетели за последен път заради мелето на „ОМВ“

  13-04-2018 0 1407

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ


   

  Делото за боя на бензиностанция „ОМВ“ в Бургас между украинци и представители на Български войнски съюз „Васил Левски“ бе отложено за последен път. Това реши Районен съд – Бургас със съдия Анатоли Бобоков, след като досега бе отлагано шест пъти все по една и съща причина. Той прие искането на защитата на обвиняемите за щателно издирване на трима свидетели, които не се явиха в днешното заседание. Това са Вира Кудякова, Олександър Сербин и Вячеслав Йермин. Според защитата те са ключови свидетели и трябва да бъдат разпитани. Съдия Бобоков обаче заяви, че е възможно тримата да са напуснали страната след инцидента, тъй като тогава не са били обявени за издирване от МВР.

  Подсъдими по делото са Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М. Тримата са обвинени за това, че на 30 юни 2016-а в района на бензиностанция „ОМВ“ в съучастие извършват непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на пострадалите Иван Иванов и Иво Тошев. Стойчо употребил и електрошокова палка като я опрял в сърдечната област на Иванов и в областта на шията на Тошев. Атанас пък плюел по Иван и с ръка изблъскал телефона на Тошев от ръцете му.

  В днешното заседание бе разпитана само свидетелката Арсена Николова. В показанията си тя посочи, че е била нападната от Иванов, който с Тошев и украинци наслезли от 5-6 коли на бензиностанцията. Тогава те започнали да я обиждат, както и възрастна двойка с тях. По думите й Иванов е дошъл ударил я е с плакат в главата, а когато тя го изтръгнала от ръцете му, той я избутал със знамето, което държала в кола, от което е пострадала. Николова свидетелства, че тримата обвиняеми и други хора са се притекли на помощ, когато са били нападнати.

  Показания даде и приятел на Иванов – Константин Павлов. Самият той не е присъствал на инцидента, но адвокат Кръстевич, който защитава пострадалите го разпита конкретно за това как Иванов се е чувствал след инцидента. Павлов го определи като начумерен и унижен.

  Самите обвиняеми коментираха след заседанието, че това дело е пародия, тъй като сега те могат да бъдат признати за виновни, а в друго дело сегашните жертви да се окажат подсъдими.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder