Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:33Неделя

  22 Април 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Дирят свидетели за последен път заради мелето на „ОМВ“

  13-04-2018 0 1078

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ


   

  Делото за боя на бензиностанция „ОМВ“ в Бургас между украинци и представители на Български войнски съюз „Васил Левски“ бе отложено за последен път. Това реши Районен съд – Бургас със съдия Анатоли Бобоков, след като досега бе отлагано шест пъти все по една и съща причина. Той прие искането на защитата на обвиняемите за щателно издирване на трима свидетели, които не се явиха в днешното заседание. Това са Вира Кудякова, Олександър Сербин и Вячеслав Йермин. Според защитата те са ключови свидетели и трябва да бъдат разпитани. Съдия Бобоков обаче заяви, че е възможно тримата да са напуснали страната след инцидента, тъй като тогава не са били обявени за издирване от МВР.

  Подсъдими по делото са Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М. Тримата са обвинени за това, че на 30 юни 2016-а в района на бензиностанция „ОМВ“ в съучастие извършват непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на пострадалите Иван Иванов и Иво Тошев. Стойчо употребил и електрошокова палка като я опрял в сърдечната област на Иванов и в областта на шията на Тошев. Атанас пък плюел по Иван и с ръка изблъскал телефона на Тошев от ръцете му.

  В днешното заседание бе разпитана само свидетелката Арсена Николова. В показанията си тя посочи, че е била нападната от Иванов, който с Тошев и украинци наслезли от 5-6 коли на бензиностанцията. Тогава те започнали да я обиждат, както и възрастна двойка с тях. По думите й Иванов е дошъл ударил я е с плакат в главата, а когато тя го изтръгнала от ръцете му, той я избутал със знамето, което държала в кола, от което е пострадала. Николова свидетелства, че тримата обвиняеми и други хора са се притекли на помощ, когато са били нападнати.

  Показания даде и приятел на Иванов – Константин Павлов. Самият той не е присъствал на инцидента, но адвокат Кръстевич, който защитава пострадалите го разпита конкретно за това как Иванов се е чувствал след инцидента. Павлов го определи като начумерен и унижен.

  Самите обвиняеми коментираха след заседанието, че това дело е пародия, тъй като сега те могат да бъдат признати за виновни, а в друго дело сегашните жертви да се окажат подсъдими.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58894
  gbp Британска лира GBP 2.23248
  chf Швейцарски франк CHF 1.63394
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.