Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:17Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  До месец: Избират кой ще проучи новото трасе от и за Меден рудник

  11-07-2019 0 1718

  Снимка:

  Четирилентовите пътища до съседни на Бургас общини отново на дневен ред

   

  Георги РУСИНОВ

   

  До месец следва да бъде избрана проектантската фирма, която да проучи новото трасе от и за Меден рудник. Община Бургас е обявила обществена поръчка за прединвестиционно проучване за избор на трасе, показа проверка на „Черноморски фар“.

  Обществената поръчка е в две части, като втората е тази, която касае Меден рудник и така необходимото алтернативно трасе. Прогнозната стойност в тази част от поръчката е 37 500 лева, без ДДС.

  Проучването ще има за цел изясняване и аргументиране на необходимостта и целесъобразността от разширение на съществуващата пътна инфраструктура по направленията обект на ПИП - пътна връзка от Меден рудник до републикански път 1-9, с цел подобряване на комуникационната обвързаност на района; определяне на възможните местоположения и задължителните точки за преминаване на новата инфраструктура; изясняване на обвързаността на проекта със съществуващата пътна мрежа в комплекса и трасето на републикански път 1-9; определяне на насоките на техническото решение, съобразно изискванията на движението или други стопански нужди, като се конкретизират проектната скорост, допустимите геометрични елементи на трасето в план и профил, широчината на пътното платно и настилката, вида на настилката и други; посочване на поне две конкретни възможни решения и направления, задоволяващи изискванията, и комплексно сравняване на решенията с положителни и отрицателни страни; установяване на приблизителния размер на капиталните вложения и тяхната ефективност; обследване на наличните устройствени планове и комуникационно- транспортните схеми към тях и даване на предложение за тяхното изменение при доказана необходимост; предложение за трасе по утвърдения вариант.

  Първата част от обществената поръчка пък касае едно по-широко обследване на съществуващите основни транспортни коридори, свързващи Бургас с другите общински центрове в региона. Въз основа на изводите от обследването трябва да се предвидят необходимите мерки за подобряване на транспортната свързаност и за създаване на по-добри условия за развитие на икономиката. Кметът Димитър Николов преди време обяви, че иска всички съседни на Бургас общини да се свържат с четирилентови пътища с морския град заради по-голямата безопасност и развитието на икономиката.

  Предвидените финансови средства за тази част от обществената поръчка са 79 166 лева, без ДДС. Офертите ще бъдат отворени на 8 август, 11:00 часа.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.