Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:29Сряда

  17 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Дончо Златев, СДС: Евентуална коалиция за евровота не трябва да е самоцел

  19-03-2019 0 457

  Снимка: Дончо Златев, Фейсбук

  Михаил КОЛЕВ

   

  Евентуална коалиция за евроизборите не трябва да е самоцел. Подобно партньорство следва да е поставено на равностойно сътрудничество и принципни позиции за развитието на Европа. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ Дончо Златев, член на Националния изпълнителен съвет на СДС от Югоизточен регион. Думите му са по повод предстоящия вот на 26 май за европейски парламент.

  От партията са приели радушно писмото на председателя на ЕНП Жозеф Дол, който призова за единение между партиите-членки на ЕНП в България. В случая това са ГЕРБ, ДСБ, които са част от „Демократична България“ и Движение „България на гражданите“.

  Според Златев обаче преди да говори за коалиция от СДС трябва да отговорят на няколко важни въпроса, които и той е поставил на Националния съвет на партията.

  „Кои ще бъдат нашите кандидати за евродепутати, кои ще са основните политики, които СДС ще презентира преди европейските избори, както и някои чисто организационни въпроси са само част от тези въпроси.“, каза още Дончо Златев.

  Той допълни, че все още не е ясно дали ще има бургаски кандидати в предстоящата евролиста на партията. По предложение на Златев всички областни организации до 30 март трябва да излъчат номинациите за евродепутати.

  „Не е изключено да има кандидатура от нашия регион, но това ще стане ясно след като се проведат тези областни събрания. Имаме готовност, както винаги. Има много подходящи кандидатури, които СДС може да предложи от Бургас и Югоизточна България. Сред тях са и доста подготвени хора, такива, които са с голям опит и владеят по няколко чужди езика. Те наистина биха се вписали перфектно в профила, който СДС ще търси за свои представители в евролистата. Продължава тази организационна работа. След като приключим с нея ще можем да дадем и отговор на останалите въпроси – с кого ще се коалираме“, категоричен бе той.

  Златев допълни, че ако не се стигне до коалиция с някоя от десните партии в България, които са членове на ЕНП, то тогава СДС трябва да има готовност да се яви и самостоятелно на евроизборите.

  „Това може да се окаже единственият начин да запазим на достойнството на една 30-годишна партия, която прокара пътя на България за влизане в ЕС и НАТО, без да вкарваме СДС в безпринципна коалиция. Трябва да направим всичко възможно, за да запазим достойнството на десния избирател.“

  Профилът, който СДС трябва да има на тези избори, е този, за който и досега са работили от партията, коментира Златев. Според него това е профилът на автентична консервативна дясна партия, която има богата история и е допринесла за развитието на България в Европа.

  „Ще се борим и срещу новите вълни, които проповядват разделение и Европа на 2 скорости, срещу нарастващите тенденции, налагани от евроскептици, крайно леви, крайно десни и популисти, които отричат постиженията и ценностите на Обединена Европа. Профилът на СДС и коалицията, в която евентуално ще участваме, задължително трябва да е проевропейски и проевроатлантически“, каза още Дончо Златев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7427
  gbp Британска лира GBP 2.16688
  chf Швейцарски франк CHF 1.76599
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.