Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:59Сряда

  22 Май 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Дребни търговци - недоволни заради отдаване на обекти чрез жребий

  14-03-2019 0 405

  Снимка: Борислав Пенков

  Ще обжалват решенията на комисията в съда

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Недоволни бургаски търговци ще обжалват решенията на комисията, която  разпределя преместваемите обекти чрез жребий. Това стана на вчерашното й заседание. Тогава представителите на малкия и среден бизнес се появиха в общината по време на заседанието, но след като няколко обекта бяха дадени чрез жребий, страстите се нагорещиха. Стигна се до там, че комисията закри останалата част от заседанието си.

  Именно заради това по-късно през деня представители на търговците свикаха пресконференция, на която заявиха, че ще обжалват решенията в съда. Според тях е незаконосъобразно това, че комисията е приела във вътрешния си правилник при желание от повече от един кандидат за позиция, да се разиграва чрез жребий. Около 150 са точките, които комисията разгледа.

  Николай Димитров от Асоциация за защита на малкия и среден бизнес заяви пред журналисти, че два пъти е събаряно в съда решението за разиграване на позиции чрез жребий. Според него това, че отново се случва жребият да е на дневен ред е неправилно.

  „Тази комисия дори няма решаваща функция за това на кой да бъдат раздавани обектите и разрешителните. Аз съм участник в комисията със съвещателен глас, но дори на мен не ми бе дадено правото да говоря и да им кажа, че това, което правят е незаконно“, обясни той.

  Димитров и колегите му от останалите асоциации са категорични, че ще сезират Прокуратурата за това. Лично той дори щял да препоръча добър административен адвокат на потърпевшите от решенията на комисията, които ще си търсят правата в съда.

  Тук той направи интересно предложение.

  „Аз съм готов, ако загубим делото, да платя разходите на общината. Питам обаче, кой от общинските съветници членове на комисията е готов да направи същото, ако общината изгуби делото. Защото в крайна сметка тогава всички плащаме разходите“, каза той.

  Димитров припомни още, че когато Димитрина Буланова бе избрана за председател на комисията, тя и Георги Дражев са обещали, че ще направят наредбата по-добра.

  „Дори уж щяха да наемат външен консултант“, добави търговецът.

  В края на пресконференцията Димитров каза още, че ще търси среща с кмета Димитър Николов и ще иска от него въпросната комисия да се върне отново на общинска администрация, както е била досега.

  „Поне с тях винаги сме стигали до баланс, дори и да сме имали търкания. Тъй като комисията е временна, то тя се назначава със заповед на кмета. Именно заради това ще търсим него“, поясни Димитров.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на Евроизборите?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.75081
  gbp Британска лира GBP 2.21548
  chf Швейцарски франк CHF 1.73821
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder