Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:47Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Дребният бизнес атакува в съда новата наредба за павилионите

  10-04-2018 0 868

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ


   

  Николай Димитров, председател на Асоциация за защита на дребния и среден бизнес – Бургас, внесе жалба в съда срещу приетите на последната сесия на ОбС-Бургас промени в Наредбата за преместваемите обекти. Той бе категоричен, че юристите им са видели незаконосъобразност и в двата текста от докладната на Димитрина Буланова от ГЕРБ.

  „Относно първия текст. Не може наемателят да е в договорни отношения с Община Бургас, т.е. решението да е до 31 декември, а в същото време те да го третират, както е записано в текста като подаване на заявление за ново разрешително в периода от 1 ноември до 31 ноември на предходната година. По този начин ни задължават да сме свободни, защото действащото разрешително още не е изтекло. Само да уточня, че в момента, в който си подадеш заявлението, плащаш дори и за дванадесетия месец такса, така е по изискване“, заяви Димитров.

  От Асоциацията не са доволни и от промените в комисията по чл. 56, с която е прието броят на общинските съветници да е в превес пред този на общинска администрация. „Законът за устройство на територията дава правомощие тази комисия да е към Общинска администрация, т.е. хората, които откриват процедурата с приемането на заявленията и подаването на схемите до главния архитект са териториалните директори. След като те дават старт на процедурите, следва и да ги завършват, а те са едни пощальони – събират документите и ги дават на комисията, която взима решенията, следователно процедурата не е спазена“, поясни председателят на Асоциацията. Димитров допълни, че според юристите им и двата текста ограничават правото на труд, което е конституционно право.

  Димитров бе обиден и от държанието на зам.-председателя на ОбС-Бургас Георги Дражев по време на последната сесия. „Той застана на трибуната и изрече няколко неистини. Първата е, че имал информация, че се дават по 3000 лева на ръка за позиция за сладолед. Аз го призовавам, ако има такава информация, то да я даде на Прокуратурата. Ако има такива случаи, то аз ще съм солидарен с него, защото съм против такива практики“, обясни той.

  Председателят на Асоциацията бе потресен и че Дражев го е нападнал персонално като е заявил, че е бил на комисията, когато всички собственици на временни обекти се били наредили да узаконяват обектите си. „Подчертавам, че за тези обекти се издава разрешително, това не е узаконяване, защото то е временно“, допълни Димитров.

  Относно жалбата до Административен съд – Бургас той е оптимист. „Смятам, че сме се мотивирали достатъчно добре, защото нашите мотиви не са само едни празни приказки, а са основани на закона и Конституцията. Мисля, че досега Административен съд – Бургас винаги се е позовавал на закона и нямам съмнение, че и този път ще е така“, завърши той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.17682
  chf Швейцарски франк CHF 1.73282
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder