Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:51Събота

  24 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Едно от последните свободни места във „Възраждане“ ще се застрои

  13-03-2019 0 1520

  Снимка: Борислав Пенков

  Вдигат кооперация в края на „Фердинандова“

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Едно от последните останали свободни места в бургаския квартал „Възраждане“ ще се застрои. Става въпрос за зелената площ пред хотел „Вега“ в най-южната част на улица „Фердинандова“. Това стана ясно по време на заседанието на постоянната комисия по устройство на територията към ОбС-Бургас.

  Главният архитект на града инж. Веселина Илиева обясни, че става въпрос за два възстановени на собственици имота, които са с влезли в сила съдебни решения от 2000-та година. Тъй като от тяхна страна е постъпило инвестиционно намерение за бъдещо строителство е необходимо да се измени плана, така че да се обособят два урегулирани имота. Единият ще стане 745 кв.м. след урегулирането, а другият 254 кв.м. От 2000-та година те са въведени и в кадастралния план.

  „Тези два имота ще изменят и уличната регулация на „Фердинандова“. В границата на имота има дървета, които са с добра стойност. Имаме обследване, което казва, че има възможност те да бъдат съхранени. Застрояването е издърпано в южната част и са посочени отстояния от намиращите се наблизо четири етажни блокове. През имотите минава инфраструктура и във всички случаи ще има задължително процедура по реконструкция й, което ще е за сметка на собствениците. Показателите им за застрояване са съгласно допустимите за зоната – до 15 метра“, обясни Илиева.

  Пред репортер на „Черноморски фар“ главният архитект обясни, че парцелът не представлява парк, или градинка и че за него няма плана за озеленяване.

  „Да, площта е зелена, но е свободна за застрояване. Сега собствениците имат инвестиционни намерения за евентуално строителство, ако влезе в сила подробен план. Тогава той ще бъде съобщено на всички заинтересовани. Той е обжалваем, може да се стигне и до съдебен контрол, така че ние в момента сме още в началото на една процедура“, поясни тя.

  Проблемът с паркоместата в бургаския квартал е сериозен. Според комисията обаче този парцел е на достатъчно високо място, за да могат да се направят подземни паркинги.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.