Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:32Неделя

  19 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Еуфория и пълна зала с детски усмивки обзе Областна администрация

  27-11-2019 0 495

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

  За шеста поредна година бяха раздадени наградите в конкурса „Най-усмихнат клас на България“. Домакин отново бе Бургас, откъде стартира националната инициатива. Тазгодишното събитие се проведе под наслов: „През новата учебна година по-умни, по-сплотени, по-креативни - Усмивката прави силата!“ Участие в него взеха множество училища от градове и села из цялата страна, като общо бяха изпратени 890 снимки.

  Те бяха разпределени в следните шест категории: „Най-усмихнатите деца в детската градина“; „Най-усмихнати първолаци“; „Най-усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас; „Най-усмихната прогимназия“ 5-и до 8-ми клас; „Най-усмихнати гимназисти“ 9-и 11-и клас; „Най-усмихнати абитуриенти“. Кампанията се организира във връзка със Световния ден на усмивката, който е на 4 октомври. Участниците са имали срок от един месец, в който да изпратят снимка на своя усмихнат клас.

  „Тази година наградихме 82 класа, защото искахме да има повече детски усмивки. За нас е много важно да покажем на България, че децата ни са не само склонни към агресия и други негативни неща, а могат и да се усмихват. С много учители, с които съм разговаряла, ми споделят, че благодарение на тази инициатива учениците стават много по-сплотени и усмихнати и залягат над учебните занятия. Това е един позитивен знак, че действително на децата им е приятно да участват в този конкурс“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Митка Георгиева, председател на УС на сдружение „Усмивка“.

  Митка Георгиева (вляво) заедно с наградени ученици и тяхната учителка

  Награждаването се състоя в сградата на Областна администрация и бе уважено от зам. областния управител Владимир Крумов. Той сподели, че за пет години, откакто заема тази длъжност, никога не е виждал залата толкова пълна и поздрави всички ученици за тяхното участие в конкурса.

  Организаторите разкриха, че с всяка изминала година броят на училищата в позитивната кампания се увеличава и поради тази причина обмислят догодина да наемат по-голяма зала, в която да се проведе награждаването.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.