Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:30Понеделник

  16 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  EVN отчита: Бургазлии са откраднали най-много ток

  15-03-2019 0 1064

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

   По данни от EVN в Бургаска област е откраднато най-голямо количество електроенергия за миналата година. Дружеството е установило общо 2196,8 MWh (мегаватчаса) за 332 хиляди лева липси. Тази стойност е най-голямата спрямо стойностите от другите административни области, които се обслужват от компанията.

  Данните преди няколко дни бяха изнесени в Пловдив, където е седалището на EVN.

  От години се знае, че не в ромските квартали е проблемът, по-скоро хотели и ресторанти по морето са онези места, за които не се плаща коректно изхарчения ток. Към тях могат да се добавят и големите къщи, тип имение, които още не са преминали на отопление с пелети.

  Мит или не, но сред бургазлии се говори и за опити за манипулиране на електромерите. От дружеството винаги са отричали, в подобни опити, успешни или не, да има замесени техни служители. Мълвата по-скоро вкарва в обръщение хора, които са вече бивши работници на EVN.

  „Посочената висока разкриваемост е резултат от редица важни мерки от страна на EVN за ограничаване на загубите и за тяхното установяване. Сред най-значимите дейности през последните години бяха монтираните електромери с дистанционен отчет, които са доказали своите предимства, включително и че се ограничават кражби на електроенергия, защото в системата се получава сигнал при манипулация или външна намеса върху електромера. Освен това дружеството е монтирало и т. нар. балансови електромери в трафопостовете“, коментират от пресцентъра на дружеството.

  Допълнително през 2018 година в област Бургас са установени и щети от кражби на съоръжения – проводници, оборудване в трафопостове – за 21 370 лв.

  Посегателствата върху енергийни съоръжения нанасят не само големи финансови щети, но са и причина за аварии в електрозахранването за клиенти, а в редица случаи имат и фатален изход за извършителите. За решаването на проблема с кражбите ЕVN - България работи заедно с местните власти и органите на МВР.

   

   

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.