Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:55Понеделник

  26 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Фолклор от цяла Европа отново завляда Несебър

  05-07-2019 0 555

  Снимка:

  Античният амфитеатър в един от най-древните европейски градове – Несебър се превърна в сцена на първия концерт и официалното откриване на XI Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк” 2019.

  Над 1000 участници от 10 държави, в периода от 27 юни до 7 юли, ще се изявят на различни сцени.

  Специалните гости на събитието бяха Сарварбек Фозильонов и Йясурбек Шермухамедов от Министерство на културата на Република Узбекистан.

   В поздравителния  адрес от името на кмета на Община Несебър Николай Димитров, с който той приветства организаторите и участниците се каза:

  „Провеждането на събитие от такъв вид, на толкова древно място, онагледява значимостта от опазването не само на архитектурно – историческите ценности, но и на духа и културата, изразяващи се в песните, танците и обичаите. Изказвам своята подкрепа към Вашата сърцатост и всеотдайност, с която се раздавате на тази сцена и разкривате в пълния блясък величието на фолклора.“

  Официалното откриване на Шампионата постави президентът на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали Калоян Николов, пожелавайки на участниците от България и чужбина да представят по най-достойния начин фолклорното богатство на родината си.

  Богатата и жанрово разнообразна конкурсна вечер беше допълнена от едночасов концерт, който чрез колоритни ритми и много динамика представи фолклора на гостите от Ансамбъл за песни и танци при Департамент за култура към Област Ташкент, Узбекистан.

  Стотици жители и гости на Несебър аплодираха изпълненията на чуждестранните хореографии и представянето на автентичния и обработен фолклор от всички етнографски области от България.

  Изпълнителите се оценяват в 9 категории, 2 възрастови групи и по 3 критерия. Според постиженията си, участниците получават и точки за класиране в Световната ранглиста по фолклор.

  Шампионатът се организира в рамките на Музикални празници „Евро фолк“, под егидата да Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Euro Folk Academy.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.