Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:13Четвъртък

  20 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Феерия от цветове и танци на читалищния юбилей в Айтос

  01-12-2019 0 752

  Снимка: НП

  Уникално сценично осветление, песни, акробатика, интересни идеи за участие на децата и нестандартна хореография на танците - това включваше тържественият спектакъл на НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос, посветен на 150-я юбилей на културната институция. Събитието в салона на читалището на 22 ноември уважиха стотици граждани, представители на институции, фирми, организации, училища, детски градини и общински съветници.

  Публиката беше във възторг от красивата феерия - хармония от цветове, музика, танци, уникални костюми. Спонтанно и горещо аплодира младостта и таланта, приятелството и любовта към танца. Председателят на Читалищното настоятелство Христина Стоилова развълнува с гореща благодарност към читалищните дейци и художествените състави, а водещата Наталия Николаева - с есето "Какво е НЧ "Васил Левски" за мен“. Кметът Васил Едрев припомни приноса на поколенията айтозлии, съхранили традициите и радвали съгражданите си на сцената. "Историята на нашето читалище се пише заедно с историята на Айтос! Но НЧ "Васил Левски 1869" e не само история - то е настояще и бъдеще! Приветствам горещо многобройни читалищни изяви – те са знак за ярко културно и духовно присъствие. На всички читалищни дейци, които не спират да влагат душата и сърцето си за читалищното дело, пожелавам да запазят ентусиазма и желанието си да творят!  В Народно читалище "Васил Левски 1869" е събран духът на Айтос - силен и с дълбоки корени! Наш общ дълг е да го пазим, обогатяваме и развиваме, за да го предадем на поколенията след нас! Честит юбилей, айтозлии!", каза още в словото си на юбилейния спектакъл градоначалникът.

  Блестяща беше изявата на двата песенни читалищни състава, на най-малките танцьорки с розови пачки, на талантливите деца от "Шарено гайтанче", на грациозните тийнейджърки в бяло, които сътвориха танцов спектакъл - нещо съвсем различно от всичко, което сме виждали на айтоска сцена. Акцентът бяха танците на формация "Мисис", подготвени с много обич и талант от хореографите Ивелина Василева и Мая Христова. Двете дами, които запалиха децата и младите хора на Айтос да танцуват, получиха признание, цветя и горещи прегръдки от всички свои възпитаници. Благодарност и специални поздрави за юбилея кметът и гостите на празничния спектакъл поднесоха на председателя Христина Стоилова, на секретаря на читалището Цветелина Драгиева, на Димитър Русков - Нони, на художничката Димитрина Желева, на всички служители и библиотекари. Празнична изява на сцената имаха всички състави на читалището и приятели на културната институция.

  На 22.11.2019 г., по повод 150-годишнината си, Народно читалище "Васил Левски 1869" - Айтос беше удостоено с Почетен знак и грамота "За активна читалищна дейност" от Съюза на народните читалища в България. Ще припомним, че по повод юбилея на 24 май 2019 г. - Деня на българската просвета и култура, кметът на Община Айтос удостои НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос с почетен плакет "Айтос" - "За изключителен принос към културата".

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.