Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:07Понеделник

  09 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Феерия от цветове и танци на читалищния юбилей в Айтос

  01-12-2019 0 458

  Снимка: НП

  Уникално сценично осветление, песни, акробатика, интересни идеи за участие на децата и нестандартна хореография на танците - това включваше тържественият спектакъл на НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос, посветен на 150-я юбилей на културната институция. Събитието в салона на читалището на 22 ноември уважиха стотици граждани, представители на институции, фирми, организации, училища, детски градини и общински съветници.

  Публиката беше във възторг от красивата феерия - хармония от цветове, музика, танци, уникални костюми. Спонтанно и горещо аплодира младостта и таланта, приятелството и любовта към танца. Председателят на Читалищното настоятелство Христина Стоилова развълнува с гореща благодарност към читалищните дейци и художествените състави, а водещата Наталия Николаева - с есето "Какво е НЧ "Васил Левски" за мен“. Кметът Васил Едрев припомни приноса на поколенията айтозлии, съхранили традициите и радвали съгражданите си на сцената. "Историята на нашето читалище се пише заедно с историята на Айтос! Но НЧ "Васил Левски 1869" e не само история - то е настояще и бъдеще! Приветствам горещо многобройни читалищни изяви – те са знак за ярко културно и духовно присъствие. На всички читалищни дейци, които не спират да влагат душата и сърцето си за читалищното дело, пожелавам да запазят ентусиазма и желанието си да творят!  В Народно читалище "Васил Левски 1869" е събран духът на Айтос - силен и с дълбоки корени! Наш общ дълг е да го пазим, обогатяваме и развиваме, за да го предадем на поколенията след нас! Честит юбилей, айтозлии!", каза още в словото си на юбилейния спектакъл градоначалникът.

  Блестяща беше изявата на двата песенни читалищни състава, на най-малките танцьорки с розови пачки, на талантливите деца от "Шарено гайтанче", на грациозните тийнейджърки в бяло, които сътвориха танцов спектакъл - нещо съвсем различно от всичко, което сме виждали на айтоска сцена. Акцентът бяха танците на формация "Мисис", подготвени с много обич и талант от хореографите Ивелина Василева и Мая Христова. Двете дами, които запалиха децата и младите хора на Айтос да танцуват, получиха признание, цветя и горещи прегръдки от всички свои възпитаници. Благодарност и специални поздрави за юбилея кметът и гостите на празничния спектакъл поднесоха на председателя Христина Стоилова, на секретаря на читалището Цветелина Драгиева, на Димитър Русков - Нони, на художничката Димитрина Желева, на всички служители и библиотекари. Празнична изява на сцената имаха всички състави на читалището и приятели на културната институция.

  На 22.11.2019 г., по повод 150-годишнината си, Народно читалище "Васил Левски 1869" - Айтос беше удостоено с Почетен знак и грамота "За активна читалищна дейност" от Съюза на народните читалища в България. Ще припомним, че по повод юбилея на 24 май 2019 г. - Деня на българската просвета и култура, кметът на Община Айтос удостои НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос с почетен плакет "Айтос" - "За изключителен принос към културата".

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.