Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:20Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Фейсбук-измамникът „Мария“ пред съда: Аз съм достоен човек

  22-03-2018 0 1249

  Снимка: Борислав Пенков

  Пред журналисти скри лицето си

  Окръжен съд – Бургас измени мярката му в подписка


  Георги РУСИНОВ


  Обвиненият в измами чрез Фейсбук Милен Стойчев, станал известен с прозвището „Мария“ (фалшивият профил, с който мамил мъже), определи себе си като достоен човек. Това той направи по време на делото, с което искаше изменяне на мярката му за неотклонение от „домашен арест“ в „подписка“.

  Заседанието започна с представяне на нови доказателства. От Прокуратурата показаха преписка от предишно осъждане на Стойчев от Районен съд – Несебър през 2009-а. Адвокат Веселин Цонев, който защитава Милен, пък представи справки от две банкови сметки на баба му – Марийка Василева. Именно с нейното име Милен измамил няколко мъже, като се представял за жена, която търси средства, за да се върне от Гърция, а парите превеждали на сметките на бабата.

  След като прие доказателствата, съдът даде ход на делото. Пръв говори представителят на държавното обвинение. Той заяви, че аргументите на Районен съд – Бургас, с което е наложен „домашен арест“ на Стойчев, все още са налице и са правилни. С тази мярка от Прокуратурата смятат, че е достатъчно Стойчев да бъде спрян да не извърши ново престъпление. Прокурорът посочи, че обвиняемият веднъж вече е осъждан за престъпление срещу собствеността. За такова е обвиняем и сега. Затова той заключи, че Стойчев има склонност към подобни прояви. От съда Прокуратурата поиска да потвърди решението на Районен съд – Бургас и да остави Милен под „домашен арест“.

  Адвокат Веселин Цонев заяви, че ограниченията на свободата на клиента му са прекалено тежки. „Това вече не е мярка за неотклонение, а мярка за наказание“, коментира Цонев. Юристът посочи още, че Районен съд – Бургас е приел, че клиентът му няма да извърши друго престъпление или да се укрие. Единствената причина, поради която е наложил „домашен арест“ била, че Стойчев може да повлияе на разследването. Според Цонев именно от разкриването на двете банкови сметки на баба му се виждало, че по тях са внасяни единствено пенсиите й. Адвокатът допълни и че клиентът му е задържан вече пети месец, а е бил разпитван единствено веднъж.

  Самият Милен Стойчев отново сърцераздирателно проговори пред съда как съжалява за извършеното от него и поиска подписка или гаранция. „Деянието е извършено в къщата ми, непълноценното ми задържане може да навреди както на моето психическо здраве, така и на близките ми“, промълви той. Въпреки че твърди, че по сметките били превеждани единствено пенсиите на баба му, Стойчев изяви желание с по-лека мярка, да работи и да възстанови щетите на пострадалите и продължи: „Не мога да кажа, че съм престъпник!“. Той дори оправда и предишното си осъждане. „Там собственикът ми дължеше заплата и ми каза да си я взема от оборота. Впоследствие си развалихме отношенията и той ме съди“, разказа Милен. Той дори нападна медиите, че били писали, че не работил шест години. „Не е вярно, работил съм 4 години и половина, но без договор, защото имах кредити, а като подпишеш договор, започват да ти удържат от заплатата“, обяснява обвиняемият.

  След кратко съвещание състав на Окръжен съд – Бургас измени мярката му в подписка. Стойчев се обърна към съда с думите: „Благодаря ви, аз съм достоен човек и ще поправя грешката си!“.

  На излизане от залата, определилият се за достоен Милен продължи да крие лицето си. На въпрос на репортер няма ли да се покаже, той агресивно отвърна: „Хайде, бе ще ме снимате, да ви правя кефа!“.

  В предишното заседание, Стойчев разказа, че нямал намерение да мами никого. Бил създал страница за българите в чужбина, а за да натрупал повече харесвания, си направил женски профил, с който да кани хора. Тогава обаче мъже започнали да му предлагат пари, а той се изкушил.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder