Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:29Петък

  19 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Фойерверки за юбилейните Славееви нощи в Айтос

  09-06-2018 0 2766

  Снимка:

  Фойерверки и славееви трели се смесиха на откриването на "Славееви нощи" на 8 юни в осем вечерта в парк "Славеева река" в Айтос. Сцената и зоната около нея беше напълно обновена по проект на Община Айтос. Само за три дни строителните дейности по проекта бяха преустановени, за да може Айтос подобаващо да отбележи юбилейното фолклорно издание.

  "Славееви нощи 2018" се проведоха под патронажа на кмета на Община Айтос Васил Едрев, който е и Председател на организационния комитет. И тази година организатори са Община Айтос и Народно читалище "Васил Левски 1869".

  Юбилейни плакети получиха първосъздателите на Празниците и организаторите през годините. Първият почетен плакет кметът Васил Едрев връчи на проф. Елена Кутева за приноса на сем. Кутеви към "Славееви нощи" и личния и принос като председател ан журито повече от 15 години.

  Поканата на кмета Васил Едрев за отбелязване на юбилея уважиха четирима народни представители от ПП ГЕРБ Ивелина Василева, Диана Саватева, Ася Пеева и Галя Василева. Сред гостите бяха народният представител от ДПС Севим Али и народният представител от БСП за България - Тодор Байчев, проф. Севдалина Турманова Заместник областен управител, проф. Иван Вълляков - Изпълнителен директор на РАО "Тракия", Исмаил Осман - Кмет на Община Руен, Председателят на Общински съвет - Руен Ешереф Ешерев и Зам кметът на Реун Мийрем Дервиш, общински съветници, лидери на общински партийни структури, представители на фирми и организации.

  Поздравителни адреси до кмета и айтозлии изпратиха Министър-председателят Бойко Борисов, Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, бургаските народни представители от ПП ГЕРБ, БСП за България и ДПС. Дълъг беше списъка на гражданите и фирмите с родолюбив финансов жест към юбилея, на които кметът сърдечно благодари. Специални благодарности градоначалникът поднесе на айтозлии, за това, че са опазили празниците през годините и подчерта значението им за привързаността на децата и младите хора от община Айтос към българския фолклор.

  Проф. Кутева благодари за продължаването на традицията, за топлото посрещане и за неповторимата атмосфера в обновяващия се айтоски парк. Кметът Васил Едрев й връчи юбилеен плакет "50 години "Славееви нощи" за приноса на сем Кутеви към празниците,  и за личния й принос като председател на журито в продължение на 15 години. С почетния плакет бяха удостоени създателите на Празниците Дянка Павлова и Мита Иванова, Нела Радева - Секретар на Читалището през 1986 г., когато за първи път на "Славееви нощи" се организира конкурс за млади изпълнители. Секретарят на НЧ "Васил Левски 1869" Цветелина Драгиева получи почетното признание за ролята на читалището за създаването, продължаването и развитието на фолклорната традиция в продължение на половин век.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69998
  gbp Британска лира GBP 2.22651
  chf Швейцарски франк CHF 1.708
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder