Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:33Сряда

  21 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Гимназията по туризъм отбеляза 60-годишнината си с концерт

  09-05-2019 0 1606

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  С празничен концерт Професионалната гимназия по туризъм „Проф д-р Асен Златаров“ в Бургас отбеляза своята 60-годишнина. Събитието се състоя в Летния театър на морския град и събра на едно място бивши и настоящи учители и кадри на ТОХ-а, както още е известно училището.

  Сред присъстващите бяха и директори на други бургаски гимназии, инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието в Бургас, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по образование и култура към Община Бургас Йорданка Ананиева и Ивелина Василева, народен представител и кандидат за евродепутат.

  Настоящият директор на ТОХ-а Силвия Пехливанова заяви, че училищната история на „Проф. д-р Асен Златаров“, има своята логика и алгоритъм. Тя благодари на всички, които обичат и подкрепят усилията на Гимназията по туризъм да образова и възпитава своите кадри като достойни български граждани, с вяра за успешна реализация.

  „Нашата гимназия няма възраст, тя винаги е някъде на 15 или 18 години, връстник на всяко дете, прекрачило прага. Днес училището ни е знак за високо ниво на професионалното образование, образователна институция с добра материална база, създаваща професионалисти. През десетилетията името на нашето училище и нашият град е споменавано хиляди пъти, заради успехите на децата ни, участвали на национални и световни състезания“, каза още Пехливанова.

  Училището получи и почетен вимпел от инж. Илиева за принос на гимназията в развитието на образователното дело в национален мащаб.

  Поздравителни адреси и букети изпратиха кмета на Бургас Димитър Николов, градоначалници на други градове, сред които тези на Средец инж. Иван Жабов и на Поморие Иван Алексиев, областен управител на Бургас Вълчо Чолаков, Иван Иванов, председател на бургаската регионална туристическа камара, Кирил Костадинов, директор на БНР-Бургас, известна строителна компания, както и директорите на множество профилирани гимназии от града.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76583
  gbp Британска лира GBP 2.13465
  chf Швейцарски франк CHF 1.80095
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.