Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:00Вторник

  22 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Хайка за колани в автобусите

  17-05-2018 0 2700

  Снимка: Борислав Пенков

  Трима получиха честитки за по 50 лева

  Специализираната акция на КАТ тече от няколко дни

   

  Георги РУСИНОВ

   

  От два дни КАТ-Бургас провежда съвместна акция с ДАИ, а част от проверките са за ползване на предпазни колани в товарни автомобили, автобуси и микробуси. Това съобщи за „Черноморски фар“ началникът на „Пътна полиция“ към ОДМВР-Бургас комисар Неделчо Рачев.

  „Това е специализирана полицейска операция в рамките на Международната организация за контрол на автомобилния трафик(TISPOL). България като страна, адаптирана към законодателството на ЕС и в частност като член на TISPOL, участва в тази операция на територията на страната. Задачите на тази специално организирана акция са контрол по движението на товарните автомобили, автобуси и микробуси. Целта е да се извършат целенасочени проверки на техническото състояние, необходимата документация, и на всички съпътстващи документи по Закона за движението на пътищата и Кодекса по застраховането. Една от задачите е конкретно да бъде проверено ползването на обезопасителните колани на автобусите и микробусите, които са оборудвани с тях, ползването от водачите и пътниците“, обясни той.

  В първия ден са проверени 26 превозни средства като са констатирани 8 нарушения – 3 от тях точно за неизползване на предпазен колан. Връчени са актове на един водач и двама пътници за по 50 лева. Напоследък, особено след тежката катастрофа на АМ „Тракия“, в която загинаха 8 души, се говори за увеличаване на глобата. Комисар Рачев допълни, че в междуградските автобуси и микробуси ползването на колани, както и оборудването им с такива, е задължително. „Част от тях не са оборудвани все още. Засега глоби не се налагат, правят им се предписания да се оборудват с такива“, поясни той.

  Шефът на „Пътна полиция“ - Бургас уточни, че автобусите от градския транспорт не са част от акцията, но спрямо тях „Пътна полиция“ извършва редовно проверки, които са част от задълженията на служителите.

  Рачев наблегна и че приоритет номер 1 на държавата е да се справи с пътния травматизъм. „Данните са много високи, но и активността на „Пътна полиция“ на територията на област Бургас е една от най-високите, в топ 3 сме в страната. Все още ПТП-тата са повече, отколкото ни се иска и колкото ни стигат силите, за да се преборим с тях. Въпросът е всеобхватен и „Пътна полиция“ сама не може да се справи с този проблем. Трябва повече институции да се ангажират, включително и обучаващите водачи на МПС. Ангажирани са Пътна инфраструктура и Автомобилна администрация. МВР няма как да остане сам в борбата, защото нашите правомощия са строго регламентирани“, коментира още той.

  За финал той завършва с това, че ако не може да се лансира толерантността на пътя, то битката с пътния травматизъм ще продължава да е губеща.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72259
  gbp Британска лира GBP 2.22253
  chf Швейцарски франк CHF 1.72685
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder