Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:31Вторник

  20 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  „Хляб и хлебни изделия“ виси на 127 фирми

  12-02-2019 0 881

  Снимка:

  Фирмата е задлъжняла с над 1 милион лева към доставчици

  „Бургаски пазари“ връщат парите чрез кредит

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Управителят на „Бургаски пазари“ Живко Панайотов е входирал докладна до ОбС-Бургас с искане за отпускане на 800 000 лева редовен кредит и 400 000 лева овърдрафт. Пред репортер на „Черноморски фар“ Панайотов поясни, че с парите ще иска да покрие задълженията към доставчици на „Хляб и хлебни изделия“, които се вляха в неговото дружество.

  „С този кредит реално ще върнем парите на всички, които имат да взимат от тях пари. Те са от 2013-а още и сега е моментът да се разплатим с тях. 127 фирми са. С този кредит реално ще подпомогнем бизнеса в Бургас да продължи да се разплаща и да е финансово задоволен, да могат хората да плащат заплатите на работниците си и да хранят семействата си“, поясни Панайотов.

  За 400-те хиляди овърдрафт той обясни, че ги иска в случай, че 800-те хиляди не стигнат за разплащания с доставчиците.

  Както „Черноморски фар“ вече писа Панайотов предлага в друга докладна записка продажбата на имот на „Хляб и хлебни изделия“, намиращ се в Промишлена зона „Север“. Към мястото има интерес от пловдивска фирма, целяща да открие склад за минимум 2 милиона лева и да разкрие 60 работни места в града. Затова управителят на „Бургаски пазари“ предлага провеждане на публичен търг с тайно наддаване за имота от 14 409 квадратни метра.

  „Тази продажба, ако се случи пък, с парите ще покрием една част от досегашните кредити на „Хляб и хлебни изделия“. Те имат общо 3 кредита на стойност 3 120 000 лева. Хубавото, е че в сегашния си вид и с паричните потоци, които имаме, ще можем да изплащаме тези кредити. Изчисленията са, че на този етап няма да ни натовари излишно. Опасенията на някои хора, че „Бургаски пазари“ ще потъне покрай „Хляб и хлебни изделия“, не са основателни. Смятам, че съм доказал, че мога да управлявам финанси и то големи. Не изпадам в паника, а точно обратното – когато наследих „Бургаски пазари“ бях 1 470 000 лева вътре. Не само, че ги извадих от батака, но ги изкарах и на печалба“, завърши Панайотов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76583
  gbp Британска лира GBP 2.13465
  chf Швейцарски франк CHF 1.80095
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.