Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:59Неделя

  19 Август 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 28° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Хотелиери на среща с Валери Симеонов

  17-07-2018 0 370

  Снимка: дарик радио - Бургас

  Хотелиери от  „Клуб на хотелиера в Несебър” не са съгласни с новите текстове в Закона за туризма. На среща с вицепремиера Валери Симеонов те споделиха тревогите си.

   „Министър Ангелкова иска да изземе функциите на Комисията за защита на потребителите и министерството да издава категоризациите на хотелите и от друга стана, да ги проверява като създадат инспекторат. Това не е правилно. Когато проверките се извършват от институция извън министерството - преценката е по-обективна“, категорична е Диана Колчева от „Клуб на хотелиера“. По нейни думи репресивната сила на Министерството на туризма, ако бъде създаден такъв инспекторат, става очевидна. Дамата напомня, че секторът до голяма степен се управлява от хотелиерите, туроператорите и ресторантьорите.

  „Държавата, като съсобственик в този сектор, е отговорна за  туристическите ресурси – природни и антропогенни. Тя трябва да се грижи за плажове, планини и археологическото ни наследство. В момента няма маркетинг, промоция на туристическа дестинация България“, смята Колчева.

  По нейни данни в момента има спад с 50% за записванията за този месец, въпреки че министър Ангелкова информира за ръст от 20%.

  Официалното становище на членовете на „Клуб на хотелиера в Несебър“ е изпратено до министър Ангелкова и до Валери Симеонов в законноустановения срок.  От него е видно, че  хотелиерите са против това, което предлага министърът  на туризма.  Особено параграф  100, който казва, че националните курорти трябва да са извън закона за шума. „Миналата година ние поискахме регламентиране на тихата част от денонощието. Слънчев бряг е тих и искаме да работим в такава среда”, заяви Колчева.

  „Странно е, че се предлага мярка, която би съсипала туризма. Текстовете за категоризациите са стари мераци на министър Ангелкова да концентрира в ръцете си всичко“, смята Симеонов. Той подчерта, че неговата цел е да се създаде по-скъп и по-доходоносен туристически продукт, който да носи повече данъци на държавата

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.717
  gbp Британска лира GBP 2.18346
  chf Швейцарски франк CHF 1.72502
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.