Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:51Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Хотелиери на среща с Валери Симеонов

  17-07-2018 0 562

  Снимка: дарик радио - Бургас

  Хотелиери от  „Клуб на хотелиера в Несебър” не са съгласни с новите текстове в Закона за туризма. На среща с вицепремиера Валери Симеонов те споделиха тревогите си.

   „Министър Ангелкова иска да изземе функциите на Комисията за защита на потребителите и министерството да издава категоризациите на хотелите и от друга стана, да ги проверява като създадат инспекторат. Това не е правилно. Когато проверките се извършват от институция извън министерството - преценката е по-обективна“, категорична е Диана Колчева от „Клуб на хотелиера“. По нейни думи репресивната сила на Министерството на туризма, ако бъде създаден такъв инспекторат, става очевидна. Дамата напомня, че секторът до голяма степен се управлява от хотелиерите, туроператорите и ресторантьорите.

  „Държавата, като съсобственик в този сектор, е отговорна за  туристическите ресурси – природни и антропогенни. Тя трябва да се грижи за плажове, планини и археологическото ни наследство. В момента няма маркетинг, промоция на туристическа дестинация България“, смята Колчева.

  По нейни данни в момента има спад с 50% за записванията за този месец, въпреки че министър Ангелкова информира за ръст от 20%.

  Официалното становище на членовете на „Клуб на хотелиера в Несебър“ е изпратено до министър Ангелкова и до Валери Симеонов в законноустановения срок.  От него е видно, че  хотелиерите са против това, което предлага министърът  на туризма.  Особено параграф  100, който казва, че националните курорти трябва да са извън закона за шума. „Миналата година ние поискахме регламентиране на тихата част от денонощието. Слънчев бряг е тих и искаме да работим в такава среда”, заяви Колчева.

  „Странно е, че се предлага мярка, която би съсипала туризма. Текстовете за категоризациите са стари мераци на министър Ангелкова да концентрира в ръцете си всичко“, смята Симеонов. Той подчерта, че неговата цел е да се създаде по-скъп и по-доходоносен туристически продукт, който да носи повече данъци на държавата

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.17682
  chf Швейцарски франк CHF 1.73282
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder