Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:50Неделя

  21 Януари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  И Бургаският съд се съобрази с болестта на нападателя на слепците, прати го вкъщи

  12-07-2017 0 3344

  Снимка: Борислав Пенков

  След като на първа инстанция Несебърския районен съд се съобрази с болестта на Тодор Николов, който нападна група слепи туристи в Несебър, Бургаски окръжен съд също взе под внимание състоянието му. Съдийският състав бе категоричен, че с това заболяване Тодор няма как да отиде в ареста. Само преди дни главният прокурор Сотир Цацаров направи коментар по темата с думите „С глаукома можеш да шофираш и биеш, но не и да отидеш в ареста“. Въпреки, че съдът прецени, че няма опасност Николов да се укрие, защото няма собствени доходи и живее със семейството си, взе под внимание, че заради състоянието му според епикризите, което го правело хипер-емоционален има опасност да извърши ново престъпление.

  В залата Тодор обясни случката със слепите туристи. „Бях провокиран. Дадох им достатъчно време да се махнат. При три звукови сигнала не реагираха. Опитах се да ги заобиколя и тогава, без да искам бутнах едната жена“, каза той. „Спокоен и уравновесен съм по принцип, не знам как реагирах така“, допълни Тодор. Не бил разбрал, и че са слепи, съдията обаче му каза, че белите бастуни на слепците са за това, за да се разпознават.

  От Прокуратурата сметнаха протеста си за основателен, а първоинстанционното решение за неправилно. Според държавното обвинение Тодор е извършил престъпление с висока обществена опасност, а с деянието си е демонстрирал дръзко и брутално поведение и то срещу жени, от които едната сляпа. С действията си Николов е обидил и обществото и е предизвикал негативна реакция. Прокурорът сметна, че има опасност Тодор да се укрие или да извърши друго престъпление ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

  Адвокат Веселина Василева, която е защитник на Николов, заяви, че молбата на Прокуратурата за изменяне на мярката за неотклонение е неоснователна. Тя сметна, че не са налице предпоставки за най-тежката мярка. Не било налице и кумулативната предпоставка, че клиентът й може да се укрие или извърши друго престъпление. Според нея, тъй като Тодор има постоянен адрес, живее с родителите си и е финансово зависим от тях, няма опасност да се укрие.

  Извън залата Василева, заяви че е разчитала на професионализма на Бургаския окръжен съд. За коментара на главният прокурор Сотир Цацаров, Василева отказа коментар с думите, че не иска да влиза в спор с него.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.59594
  gbp Британска лира GBP 2.21335
  chf Швейцарски франк CHF 1.6634
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.