Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:38Понеделник

  20 Ноември 2017

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  И Бургаският съд се съобрази с болестта на нападателя на слепците, прати го вкъщи

  12-07-2017 0 3148

  Снимка: Борислав Пенков

  След като на първа инстанция Несебърския районен съд се съобрази с болестта на Тодор Николов, който нападна група слепи туристи в Несебър, Бургаски окръжен съд също взе под внимание състоянието му. Съдийският състав бе категоричен, че с това заболяване Тодор няма как да отиде в ареста. Само преди дни главният прокурор Сотир Цацаров направи коментар по темата с думите „С глаукома можеш да шофираш и биеш, но не и да отидеш в ареста“. Въпреки, че съдът прецени, че няма опасност Николов да се укрие, защото няма собствени доходи и живее със семейството си, взе под внимание, че заради състоянието му според епикризите, което го правело хипер-емоционален има опасност да извърши ново престъпление.

  В залата Тодор обясни случката със слепите туристи. „Бях провокиран. Дадох им достатъчно време да се махнат. При три звукови сигнала не реагираха. Опитах се да ги заобиколя и тогава, без да искам бутнах едната жена“, каза той. „Спокоен и уравновесен съм по принцип, не знам как реагирах така“, допълни Тодор. Не бил разбрал, и че са слепи, съдията обаче му каза, че белите бастуни на слепците са за това, за да се разпознават.

  От Прокуратурата сметнаха протеста си за основателен, а първоинстанционното решение за неправилно. Според държавното обвинение Тодор е извършил престъпление с висока обществена опасност, а с деянието си е демонстрирал дръзко и брутално поведение и то срещу жени, от които едната сляпа. С действията си Николов е обидил и обществото и е предизвикал негативна реакция. Прокурорът сметна, че има опасност Тодор да се укрие или да извърши друго престъпление ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

  Адвокат Веселина Василева, която е защитник на Николов, заяви, че молбата на Прокуратурата за изменяне на мярката за неотклонение е неоснователна. Тя сметна, че не са налице предпоставки за най-тежката мярка. Не било налице и кумулативната предпоставка, че клиентът й може да се укрие или извърши друго престъпление. Според нея, тъй като Тодор има постоянен адрес, живее с родителите си и е финансово зависим от тях, няма опасност да се укрие.

  Извън залата Василева, заяви че е разчитала на професионализма на Бургаския окръжен съд. За коментара на главният прокурор Сотир Цацаров, Василева отказа коментар с думите, че не иска да влиза в спор с него.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли билетчето в градския транспорт да е 1.30 лв.

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.65819
  gbp Британска лира GBP 2.1881
  chf Швейцарски франк CHF 1.67222
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.