Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:41Сряда

  16 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Идея! Паметникът на Борис Щерев да е в градинката на улица „Паркова"

  17-10-2018 0 721

  Снимка:

  Инициативен комитет „Борис Щерев" - Айтос с председател Кольо Колев и членове Здравко Манев, Кирил Стоянов, Жечо Георгиев и Енвер Ибрям Халил се готви да присъства на заседанието на Общински съвет - Айтос през месец октомври, с надеждата общинските съветници да дадат положителен отговор на молбата им за отреждане на терен, на който да бъде изграден паметник на екскмета Борис Щерев. Ще припомним, че на 21 март т.г. ИК „Борис Щерев" внесе подписка до кмета и председателя на Общинския съвет, с искане площадът пред Етнографския комплекс „Генгер" да носи името на Борис Щерев. Съветът вече има решение за именуването на площада. Сега предложението е монументът на Щерев да бъде поставен в градинката на улица „Паркова", тъй като няма зелени площи на новия площад „Борис Щерев". Идеята е паметникът да бъде в лице към улица „Паркова", да бъде изработен от ситнозърнест сив гранит, с височина 2.00 - 2.10 м. Както общинското издание вече ви информира, идейният проект е на скулптура Ненчо Русев.

  Колев заяви още пред „Народен приятел“, че Инициативният комитет ще търси подкрепа за предложението от всички представени в Общинския съвет политически сили, предвид факта, че идеята е надпартийна и свързана с личността на екскмет с особен принос за развитието на Айтос.

  Беше регистрирана и набирателна сметка за дарения от граждани и юридически лица за изграждането на паметника. Според Колев 80% от необходимите средства вече са събрани, но апелът към айтозлии за подкрепа на идеята остава в сила, докато не бъдат осигурени сто процента от парите, близо 4000 лв., необходими за изграждането на паметния знак за Щерев.

  Ако предложението бъде включено в дневния ред на Съвета през месец октомври и решението е с положителен знак, веднага ще поискаме строително разрешение и започваме изграждането. А това може да стане най-рано през ноември, предвид стандартните процедури, твърдят от ИК.

  Дарителската сметка за паметник „Борис Щерев" в Айтос е в Банка ДСК- ЕАД- град Айтос

  Име на клиент: ИК „Борис Щерев”- град Айтос

  IBAN: BG0STSA93000025174875

  BIC: STSABGSF

     Апелираме за вашата подкрепа с финансови дарения на посочената банкова сметка. Инициативен комитет „Борис Щерев”- град Айтос разчита на Вашия жест за реализиране на идеята и Ви благодари.

  Председател на ИК: К. Колев, тел. 0886 94 54 88

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71204
  gbp Британска лира GBP 2.19694
  chf Швейцарски франк CHF 1.73605
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder