Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:26Неделя

  25 Март 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Идея: Плащаме местни данъци, такси и глоби през телефоните си

  12-11-2017 0 1288

  Снимка: Борислав Пенков

  Подобно приложение ще улесни бургазлии зад граница

  Друг плюс е избягването на чакане по опашки пред гишета

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Във връзка с въвеждане на мобилно приложение, което дава възможност да подписваме документи към Община Бургас по електронен път, зам.-кметът Руска Бояджиева коментира и евентуално бъдещо приложение, чрез което ще можем да плащаме местни данъци, такси и глоби към общинската администрация.

  „Това е една интересна идея. Технологично е възможно това да се случи, разбира се е въпрос на намиране на подходящите приложения и допълнителна интеграция към сайта на Община Бургас. Ще го предложим на колегите, които се занимават с информационно обслужване, но това разбира се е и въпрос на ресурс, защото всяко едно въвеждане на подобни услуги, също изисква и финансови средства“, поясни Бояджиева.

  Подобно приложение със сигурност ще улесни много бургазлии, които са извън града, било то в чужбина или други градове в страната, при плащането на местните данъци и такси. Другият голям плюс е, че по този начин ще се избегне голямото висене по опашки пред гишетата. В много страни по света подобни услуги вече са реалност. Имайки предвид амбицията на Община Бургас да е първата е-община в страната, оставаме с надеждата, че подобно улеснение ще намери приложение в морския град.

  Иначе в момента към сайта на Община Бургас има линк към приложение, с което можем за 5 услуги дистанционно да удостоверяваме самоличността си и да подписваме документи. „Работим за интеграцията на това приложение и за останалите 25 услуги. Основното му предимство е, че може да се разглежда като още една възможност за дистанционно подаване и получаване на документи от страна на общината“, обясни зам.-кметът.

  Приложението е разработено от българска компания и е изцяло направено, за да се прилага през мобилните телефони. Ползването му е изключително лесно и изисква само еднократна регистрация на акаунт.

  Това приложение е разработено от българска компания и е изцяло направено, за да се прилага през мобилните телефони. Изключително лесно е за използване, изисква еднократна регистрация на акаунт.

  „Това е всъщност една много модерна и актуална тема в момента, като основната идея на общината е не самото разработване на подобен тип приложения и прилагането им, колкото да се опита да скъси дистанцията между хората и услугите, които предоставяме. В никакъв случай това приложение не заменя останалите варианти за достъп до общината, напротив това е още една възможност освен традиционния електронен подпис и работата с интернет страницата на общината“, уточни Руска Бояджиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде да бъде паметникът на кан Тервел?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58418
  gbp Британска лира GBP 2.24074
  chf Швейцарски франк CHF 1.67122
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.