Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:20Петък

  19 Януари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Идея: Плащаме местни данъци, такси и глоби през телефоните си

  12-11-2017 0 1119

  Снимка: Борислав Пенков

  Подобно приложение ще улесни бургазлии зад граница

  Друг плюс е избягването на чакане по опашки пред гишета

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Във връзка с въвеждане на мобилно приложение, което дава възможност да подписваме документи към Община Бургас по електронен път, зам.-кметът Руска Бояджиева коментира и евентуално бъдещо приложение, чрез което ще можем да плащаме местни данъци, такси и глоби към общинската администрация.

  „Това е една интересна идея. Технологично е възможно това да се случи, разбира се е въпрос на намиране на подходящите приложения и допълнителна интеграция към сайта на Община Бургас. Ще го предложим на колегите, които се занимават с информационно обслужване, но това разбира се е и въпрос на ресурс, защото всяко едно въвеждане на подобни услуги, също изисква и финансови средства“, поясни Бояджиева.

  Подобно приложение със сигурност ще улесни много бургазлии, които са извън града, било то в чужбина или други градове в страната, при плащането на местните данъци и такси. Другият голям плюс е, че по този начин ще се избегне голямото висене по опашки пред гишетата. В много страни по света подобни услуги вече са реалност. Имайки предвид амбицията на Община Бургас да е първата е-община в страната, оставаме с надеждата, че подобно улеснение ще намери приложение в морския град.

  Иначе в момента към сайта на Община Бургас има линк към приложение, с което можем за 5 услуги дистанционно да удостоверяваме самоличността си и да подписваме документи. „Работим за интеграцията на това приложение и за останалите 25 услуги. Основното му предимство е, че може да се разглежда като още една възможност за дистанционно подаване и получаване на документи от страна на общината“, обясни зам.-кметът.

  Приложението е разработено от българска компания и е изцяло направено, за да се прилага през мобилните телефони. Ползването му е изключително лесно и изисква само еднократна регистрация на акаунт.

  Това приложение е разработено от българска компания и е изцяло направено, за да се прилага през мобилните телефони. Изключително лесно е за използване, изисква еднократна регистрация на акаунт.

  „Това е всъщност една много модерна и актуална тема в момента, като основната идея на общината е не самото разработване на подобен тип приложения и прилагането им, колкото да се опита да скъси дистанцията между хората и услугите, които предоставяме. В никакъв случай това приложение не заменя останалите варианти за достъп до общината, напротив това е още една възможност освен традиционния електронен подпис и работата с интернет страницата на общината“, уточни Руска Бояджиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.59855
  gbp Британска лира GBP 2.21729
  chf Швейцарски франк CHF 1.66482
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.