Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:56Събота

  19 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Идва ново разширение на „Зелената зона“

  13-08-2018 0 1820

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  „Зелената зона“ в Бургас ще се разшири допълнително. Това стана ясно по време на заседанието на комисията по транспорт и морско дело към ОбС-Бургас. Членовете й разгледаха писмо от домоуправителите на блок 78 в бургаския комплекс „Лазур“, с което искат да бъдат включени в „Зелената зона“.

  „Черноморски фар“ пръв се зае с проблема им преди време и отрази исканията на гражданите. Тогава живеещите се оплакаха, че фактът, че са на границата на „Зелената зона“ е предпоставка за междусъседски войни с тези от зоната, които паркират пред техния все още свободен паркинг вторите си автомобили. В „Зелената зона“ може да бъде регистриран само по един автомобил. Освен това често почиващите на море също заемали местата им, което допълнително утежнява положението им.

  По време на комисията Ангел Божидаров коментира, че това е ефектът на доминото и скоро ще застигне още участъци в „Лазур“, които също ще поискат да бъдат присъединени към „Зелената зона“. Според него по-добрият вариант за справянето с много автомобили в Бургас е строенето на повече паркинги.

  Както съобщихме преди време, вече има стартирала процедура за разширение на границите на „Зелената зона“. В новите граници ще влезе пространството между булевард „Демокрация“, улица „Константин Величков“, „24-и Черноморски пехотен полк“ и улица „Велико Търново“. По този начин според ОП „Транспорт“ до голяма степен ще бъде решен и регулиран проблемът с паркирането в района.

  Комисията стигна до решение становището да бъде изпратено до представителите на етажната собственост, откъдето изпратиха жалбите в началото на лятото. Най-вероятно обаче правилото ще влезе в сила за следващия сезон.

  „Зелената зона“ в Бургас работи от 11:00 до 20:00 часа всеки ден от май до септември. Цената за 1 час престой е 1.00 лев. 

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder