Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:26Петък

  16 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Идва ново разширение на „Зелената зона“

  13-08-2018 0 1751

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  „Зелената зона“ в Бургас ще се разшири допълнително. Това стана ясно по време на заседанието на комисията по транспорт и морско дело към ОбС-Бургас. Членовете й разгледаха писмо от домоуправителите на блок 78 в бургаския комплекс „Лазур“, с което искат да бъдат включени в „Зелената зона“.

  „Черноморски фар“ пръв се зае с проблема им преди време и отрази исканията на гражданите. Тогава живеещите се оплакаха, че фактът, че са на границата на „Зелената зона“ е предпоставка за междусъседски войни с тези от зоната, които паркират пред техния все още свободен паркинг вторите си автомобили. В „Зелената зона“ може да бъде регистриран само по един автомобил. Освен това често почиващите на море също заемали местата им, което допълнително утежнява положението им.

  По време на комисията Ангел Божидаров коментира, че това е ефектът на доминото и скоро ще застигне още участъци в „Лазур“, които също ще поискат да бъдат присъединени към „Зелената зона“. Според него по-добрият вариант за справянето с много автомобили в Бургас е строенето на повече паркинги.

  Както съобщихме преди време, вече има стартирала процедура за разширение на границите на „Зелената зона“. В новите граници ще влезе пространството между булевард „Демокрация“, улица „Константин Величков“, „24-и Черноморски пехотен полк“ и улица „Велико Търново“. По този начин според ОП „Транспорт“ до голяма степен ще бъде решен и регулиран проблемът с паркирането в района.

  Комисията стигна до решение становището да бъде изпратено до представителите на етажната собственост, откъдето изпратиха жалбите в началото на лятото. Най-вероятно обаче правилото ще влезе в сила за следващия сезон.

  „Зелената зона“ в Бургас работи от 11:00 до 20:00 часа всеки ден от май до септември. Цената за 1 час престой е 1.00 лев. 

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73006
  gbp Британска лира GBP 2.21323
  chf Швейцарски франк CHF 1.72092
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder