Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:32Вторник

  18 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Инвалиди и пенсионери се мъчат да намерят входа на НОИ

  23-04-2019 0 609

  Снимка: Борислав Пенков

  Проверяват договора за продажба на сградата

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Инвалиди и пенсионери масово се мъчат да намерят достъпа до сградата на НОИ. Това съобщи наш читател, който е станал жертва на блокирания от бизнесмена Ивайло Дражев централен вход на институцията. Вторият от 21 години е съсобственик на земята, но сега учудващо реши да затвори портала. Това създаде множество проблеми, както за работещите в НОИ, така и за посетителите, които в по-голямата си част са инвалиди и пенсионери. Хората трябва да обикалят доста, за да стигнат до задния ход, откъдето сега се осъществява влизането в институцията. Проблем е обаче, че по пътя никъде не е означено как да се стигне до там. Тук в роля на гидове влизат живеещите наоколо, които съчувстват на посетителите и ги упътват.

  Наш читател сигнализира до изданието ни за своето преживяване с визитата му до НОИ.

  „Обикалях по партизански кални пътеки, докато открия служебния вход и достигна до реалната цел. Искам само да отбележа, че се придвижвам изключително трудно, понеже имах интервенция в областта на колената и ми предстои документиране за инвалидизация. Тия дни ще потърся съдействието както на кмета Димитър Николов, така и на областния управител Вълчо Чолаков относно достъпа на тези като мен до НОИ. Къде е паркомястото за инвалиди и колко закона е погазил Ивайло Дражев“, разказва потърпевшият.

  Правната комисия към ОбС-Бургас също разгледа казуса, тъй като получиха писмо от директора на НОИ Енчо Жеков, който пръв извести за случващото се. По време на заседанието й стана ясно, че в терена от над 5 декара Дражев и общината са съсобственици, но неговият дял е по-голям. Комисията стигна до решението, че ще изискат договора за продажбата на сграда, за да се провери в него как навремето е регламентиран достъпът и паркирането за НОИ, както е по закон.

  Областният управител Вълчо Чолаков заяви пред „Черноморски фар“, че не е от неговата компетенция да се занимава с казуса.

  „Това е спор, който може да бъде решен по съдебен ред. Това, което е необходимо, е предприето от администрацията на НОИ. Запознат съм с казуса, коментирали сме го, но това е. Сигнали от граждани още не съм получавал, но то в случая компетентни са Съд и Прокуратура, а не Областна администрация. Нямам как да предприема определени правни действия, които да доведат до резултат“, обясни той.

  Порталът е затворен вече трета седмица като скандалите около него не спират. През изминалата Ивайло Дражев и общинският съветник Тошко Иванов влязоха в словесни престрелки чрез писма до медиите.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.