Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:32Понеделник

  16 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Инвалиди и пенсионери се мъчат да намерят входа на НОИ

  23-04-2019 0 504

  Снимка: Борислав Пенков

  Проверяват договора за продажба на сградата

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Инвалиди и пенсионери масово се мъчат да намерят достъпа до сградата на НОИ. Това съобщи наш читател, който е станал жертва на блокирания от бизнесмена Ивайло Дражев централен вход на институцията. Вторият от 21 години е съсобственик на земята, но сега учудващо реши да затвори портала. Това създаде множество проблеми, както за работещите в НОИ, така и за посетителите, които в по-голямата си част са инвалиди и пенсионери. Хората трябва да обикалят доста, за да стигнат до задния ход, откъдето сега се осъществява влизането в институцията. Проблем е обаче, че по пътя никъде не е означено как да се стигне до там. Тук в роля на гидове влизат живеещите наоколо, които съчувстват на посетителите и ги упътват.

  Наш читател сигнализира до изданието ни за своето преживяване с визитата му до НОИ.

  „Обикалях по партизански кални пътеки, докато открия служебния вход и достигна до реалната цел. Искам само да отбележа, че се придвижвам изключително трудно, понеже имах интервенция в областта на колената и ми предстои документиране за инвалидизация. Тия дни ще потърся съдействието както на кмета Димитър Николов, така и на областния управител Вълчо Чолаков относно достъпа на тези като мен до НОИ. Къде е паркомястото за инвалиди и колко закона е погазил Ивайло Дражев“, разказва потърпевшият.

  Правната комисия към ОбС-Бургас също разгледа казуса, тъй като получиха писмо от директора на НОИ Енчо Жеков, който пръв извести за случващото се. По време на заседанието й стана ясно, че в терена от над 5 декара Дражев и общината са съсобственици, но неговият дял е по-голям. Комисията стигна до решението, че ще изискат договора за продажбата на сграда, за да се провери в него как навремето е регламентиран достъпът и паркирането за НОИ, както е по закон.

  Областният управител Вълчо Чолаков заяви пред „Черноморски фар“, че не е от неговата компетенция да се занимава с казуса.

  „Това е спор, който може да бъде решен по съдебен ред. Това, което е необходимо, е предприето от администрацията на НОИ. Запознат съм с казуса, коментирали сме го, но това е. Сигнали от граждани още не съм получавал, но то в случая компетентни са Съд и Прокуратура, а не Областна администрация. Нямам как да предприема определени правни действия, които да доведат до резултат“, обясни той.

  Порталът е затворен вече трета седмица като скандалите около него не спират. През изминалата Ивайло Дражев и общинският съветник Тошко Иванов влязоха в словесни престрелки чрез писма до медиите.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.