Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:08Понеделник

  20 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Искат затваряне на Делфинариума във Варна

  14-08-2019 0 680

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Петиция за затваряне на Делфинариума в Приморски парк - Варна се върти в социалната мрежа. Тя е адресирана до министър-председателя Бойко Борисов.

  Вероятният повод за нея е новината отпреди десетина дни, че бебе делфинче е умряло в Делфинариума. От управата на атракциона са обяснили тогава, че след раждането, бебето е имало нарушено общуване с майка си, и това може да е свързано с причината. Според еколози обаче са пропуснали да споменат, че именно програмата нарушава общуването им и бебето няма нужните условия.

  „Все повече хора разбират, че делфините са интелигентни същества, които се нуждаят от открито пространство, за да бъдат здрави. Пленяването им изглежда не се приема добре. Тези паркове злоупотребяват с делфините, като ги държат в плен за представления и бизнес. Ако сте го разбрали добре, подпишете петицията. В много страни традиционните делфинариуми вече са закрити, а Индия е първата държава, която призна юридически делфините за личности“, пише в петицията.

  Директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Галин Николов, който не приема за добра идея пускането на делфините от Варненския делфинариум на свобода. „Това е все едно пиле- бройлер да го пуснеш в гората. То няма да се справи с намирането на храна и с естествените опасности. Същото е и за тези делфини. Тяхната среда са хората, те така са отгледани“, казва той.

  Това не е първата петиция за затваряне на Делфинариума. През август 2013-а отново граждани са искали свобода за Доли, Йоли, Йоана, Кимбо и  Бимбо.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.