Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:20Понеделник

  22 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 16° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ивелина Василева: Административната тежест ще се намалят с промените в Закона за опазване на околната среда

  27-07-2018 0 971

  Снимка:

  Парламентарната група на ГЕРБ подкрепя внесения в Народното събрание законопроект за изменение на Закона за опазване на околната среда в частта за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса – съкращаване на срокове, регламентиране на обмяната на информация по служебен път и обединяване на процедури. Това заяви председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Ивелина Василева от трибуната на Народното събрание по повод приетите на първо гласуване в зала промени в закона.

  С промените се урежда възможността за обединена процедура при инвестиционно предложение, подлежащо на задължителна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), комплексно разрешително и доклад за безопасност, коментира бургаският депутат. Така срокът за отделно изпълнение на процедурите, който в момента може да надхвърли 2 години, ще се съкрати от два до три пъти.

   Между първо и второ четене на промените в Закона за опазване на околната среда парламентарната група на ГЕРБ ще внесе предложение да отпадната текстовете в преходните и заключителните разпоредби, свързани със Закона за водите и санитарно-охранителните зони на питейните водоизточници. „Смятаме, че те трябва да бъдат подложени на широко обществено обсъждане и консултации с всички заинтересовани страни. Питейната вода е стратегически ресурс и трябва да има пълни гаранции, че ще бъдат максимално защитени важните за всички ни водоизточници“, подчерта председателят на парламентарната екокомисия.

  Ивелина Василева предложи удължаване на срока за внасяне на предложения между първо и второ гласуване на законопроекта до максималния възможен, което беше прието днес на пленарното заседание. Ще бъде сформирана и работна група по законопроекта.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.70517
  gbp Британска лира GBP 2.22203
  chf Швейцарски франк CHF 1.71249
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder