Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:50Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Изкарват бургаската кардиологична клиника на тезгяха

  07-10-2018 0 1276

  Снимка:

  За втори път търсят нов собственик на здравното заведение

   

  Турският гигант се изтегля от България

   

  Ина ПЕТРОВА

   

          

           Идва ли нова продажба на бургаския кардиоцентър „Сити клиник“ е въпросът, който от вчера витае в публичното пространство, след появилата се  информация, че турската група „Аджибадем“ се изтегля от България. Това е компанията-майка, която притежава бургаската клиника и още седем здравни заведения в страната.

           Турският гигант стъпи в България преди две години. Тогава купи столичната болница „Токуда“ и придоби мажоритарния пакет акции в лечебните заведения на групата „Сити клиник“, сред които е и бургаският кардиоцентър. Веригата обединява шест болници и медицински центрове в София, Варна и Бургас, а впоследствие разкри онкоцентър и сърдечно-съдов център.

           По-паметливите бургазлии помнят, че преди да стане „Сити клиник“ бургаския кардиологичен център бе известен като „Понтика“. Под това име отваря врати през 2010 г. Дотогава в областния град няма специализирано заведение за лечение на кардиологичноболни. Бургазлии с подобни проблеми бяха принудени да ходят до Ямбол или София. Причината да се прекрати с медицинския туризъм е могъщият по това време строителен предприемач Димитър Янакиев, който създава клиниката и привлича куп столични кардиоспециалисти, които започват работа в Бургас. Сред тях е и д-р Марияна Контева от „Токуда“, която и досега оглавява клиниката.    

           Вчера здравните заведения, част от групата „Аджибадем“, работеха нормално – преглеждаха се пациенти, правеха се операции. Дори излезе информация за новоназначен директор на Отделението по кардиохирургия в Бургас. Д-р Самуил Казаков е поредният нов кадър, който бургаското здравно заведение дърпа от столицата - специалистът е работил в болница „Св. Екатерина“, под ръководството на проф. Чирков.

           Според вестник „24 часа“ решението на „Аджибадем“ да продаде бизнеса си в България било свързано с набавяне на свежо финансиране на компанията-майка. Тя била готова да приема оферти за здравните заведения, които притежава у нас. „Аджибадем“ е част от базираното в Малайзия глобално публично дружество „IHH Healthcare Berhad“, което оперира  в 10 страни в света.

           „Не мога да коментирам, нямам информация. Научих за продажбата от медиите, не мога да потвърдя. Когато имаме официална позиция ще ви я съобщим“, заяви за „Черноморски фар“ Гергана Николова от здравното заведение.  

           Понастоящем „Аджибадем Сити клиник“ е най-голямата група лечебни заведения у нас с 4 болници, 4 медицински центъра, над 2500 медицински специалисти и 750 легла.

          

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.16989
  chf Швейцарски франк CHF 1.73297
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder