Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:18Събота

  20 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Как овесени ядки станаха гъгрици в детски десерт

  09-11-2017 0 2592

  Снимка:

  Експертите са категорични: Няма буболечки в детската храна!

   

  Тези дни, един бургаски сайт „дистанционно" и „по сигнал на гражданка" произведе гръмко заглавие  - „Гъгрици и косми в храната от детската кухня в Айтос", а после охотно го сподели в айтоските фейсбук-групи. Което пък, съвсем логично, хвърли в потрес грижовните родители.

  Баба на 18-месечно бебе подала сигнала, който стана повод за отвратителната представа за гозбите, приготвяни в Детската млечна кухня. Две млади майки също се включват със своя версия. Според тях, освен въпросните гъгрици, „имало косми, парчета пластмаса, влакна от неясен произход." Ужас! Къде ли се побира всичко това в малките стерилни кутийки с определен по стандарта грамаж на манджите, приготвени по утвърден държавен рецептурник? Това се питат непредубедените читатели. И още - защо за констатираните нередности в детския десерт, досега никой не е уведомил ръководството на Детската млечна кухня, където 24 часа се пазят проби от приготвената храна?

  Странното в случая е, че този „взрив от недоволство" избухва точно сега, когато се открива частна разливочна на детска храна в малко павилионче на Зумпаловия площад. Детската храна ще се носи от Бургас и ще се разлива във въпросното помещение. Може да е съвпадение ще кажете?! Може, но е некоректен начинът, по който се черни Детската млечна кухня точно в този момент. Кухнята, която храни айтоските деца на символични цени вече повече от 30 години. И е много вероятно двете млади майки да са пораснали с храна от тази кухня.

  Иначе, няма лошо, нека да има още възможности за развитие на тази така търсена услуга - нали конкуренцията движи развитието. Потребители в Айтос колкото искаш - ще има и за двете кухни.

  Само да не помислите, че приканваме майките да си мълчат, ако с детската храна има проблеми. Напротив. Естествената първа реакция на всеки родител е веднага щом открие нещо в храната, да я отнесе там, откъдето я е взел, и да предяви претенциите си - устно или писмено. И с компетентна проверка на съхраняваните проби да докаже твърдението си. Или това твърдение да бъде опровергано.

  Какви са фактите по случая? По подаден сигнал за гъгрици в десерт, приготвен с овесени ядки в Детска млечна кухня - Айтос, е извършена проверка от компетентния орган, Агенция по храните, на съхранената проба и в склада на Детската кухня. Не е констатирано наличие на гъгрици в десерта. Черните точици са от овесените ядки, които са в срок на годност, е констатацията на проверяващите.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.70517
  gbp Британска лира GBP 2.22203
  chf Швейцарски франк CHF 1.71249
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder