Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:53Сряда

  26 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Как с кредит да си направим еднофамилна къща разясниха в БсТПП

  02-11-2017 0 905

  Снимка:

  Бургаската търговско-промишлена палата бе домакин на среща между Съвета по иновации към Българската търговско-промишлена палта (СИ към БТПП), банкова институция и представители на бизнеса от региона за презентация на иновативен проект – професионално партньорство между банка, архитект и строител за комплексно обслужване по изграждането на еднофамилни къщи.

  След приветствието на председателя на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов, доц.Йосиф Аврамов запозна участниците с историята и дейността на СИ към БТПП. От банката разясниха съотношенията на кредитиране и самоучастие по представяния продукт, видовете обезпечения, равнищата на лихвените проценти, сроковете за погасяване на кредита, схемата на траншово отпускане и доказване усвояването на средствата.

  Стана ясно, че бъдещият собственик на еднофамилния дом сключва договори с всеки от партньорите, като банката поема координиращата функция по между им безвъзмездно,  добавяйки стойност към продукта. Включва ли се изграждане на частна пречиствателна станция, колко енергонезависима или „смарт” може да бъде къщата, има ли наказателна лихва за предсрочно погасяване на кредита бяха сред въпросите, поставени по време на заключителната дискусия. Бе разгледан и достъпът до банково финансиране на чуждестранните граждани, които поради статута си на временно пребиваващи институцията разглежда строго индивидуално. Като основни предимства за потенциалните клиенти на продукта се откроиха освобождаването от грижата за осигуряване на строителни разрешителни и узаконяването на сградите, както и гаранцията за качество, предоставяна от строителя. 

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66072
  gbp Британска лира GBP 2.18712
  chf Швейцарски франк CHF 1.71926
   
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder