Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:45Събота

  14 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Какво търсят Сталин и Живков на фестивал на кукерите, пита общински съветник

  13-11-2019 0 285

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Общинският съветник от групата на ГЕРБ Георги Дракалиев пита кмета на Община Бургас Димитър Николов имат ли място ликовете на Сталин и Живков на фестивал провел се в града. Става въпрос за второто издание на Фестивала на маскарадните игри.

  „В програмата на фестивала бе включена улица на майстори-занаятчии, където участват производители на маски и други тематични продукти. Имаше и свободна програма от художествени състави и местни кукерски групи, дефиле на кукерски състави и награждаване на участниците. Не липсваше и традиционната скара на въглища и продажбата на хранителни продукти. Организаторите обявиха официално, че за целта се оформя алея за търговия с тематични сувенири и предмети, и се представят български продукти“, посочва в питането си той.

  Въпреки декларираното, че се представят български продукти, на една от сергиите се продавали сувенири със символи на комунистическия режим. Дракалиев посочва, че този режим е обявен от Народното събрание за престъпен.

  „Развяването на руски знамена над надпис „Български патриоти“ и поставянето на тениски на СССР, чаши, магнити и картички с физиономиите на Сталин, Тодор Живков и Калашников до ликовете на Апостола на свободата Васил Левски, поета-революционер Христо Ботев, или Райна Княгиня, освен че е нелепо, е и недопустимо. Тъй като изложението има статут на частно мероприятие и според условията му, до него се допускат само членове на организацията, или специално одобрени, отговарящи на нейния устав, считам, че СНЦ „Българско е“ са изцяло отговорни за реда и за действията на участниците“, продължава Дракалиев.

  В питането си той добавя и че е интересен въпрос дали този фестивал допринася за удължаването на туристическия сезон, с каквато цел бе прието провеждането му от Общински съвет – Бургас през 2018-а.

  За финал той настоява за писмен отговор на въпросите какви са приходите от този фестивал за провеждането му през 2018-а и 2019-а и какви са разходите от страна на общината.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.