Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:17Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кампания „Достойните лекари“ отличи пет топспециалисти

  13-04-2018 0 2562

  Снимка:

  Кампания „Достойните лекари“ отличи пет родни специалисти, получили най-висок вот във второто й издание. В него участваха над 200 номинации на пациенти, изразявайки своето доверие и уважение към хората, които се грижат за здравето ни. Организатор на инициативата е националният дистрибутор на лекарства „Фаркол“.

  Петимата лекари бяха изненадани на работните си места и пред погледите на колеги и пациенти получиха кошници с подаръци и букети цветя. В Топ 5 тази година попаднаха акушер-гинеколог, педиатър, психиатър и двама анестезиолози.

  С най-много номинации е акушер-гинекологът д-р Матей Попов. Той завежда Родилното отделение в МБАЛ Поморие. Сърдечен, внимателен, професионалист в работата си – така го описват пациентите. Той самият прие отличието с думите: „Чест е за мен, тази награда не е лична, тя е признание за  съсловието като цяло“ и отправи важно послание - медицината ни да бъде с човешко лице. Колкото и да сме самокритични, запознати със здравеопазването в развитите държави са категорични, че у нас се прави качествена медицина и тя е с по-човешко лице.  

  Вторият отличен лекар е младият педиатър д-р Теодора Александрова от МБАЛ „Лайф хоспитал“-Бургас. Тя е на 34 години и явно е любимка на малчуганите и техните родители. „Насочих се към педиатрията, защото децата са нашето бъдеще. Това признание ме задължава да продължавам да работя усърдно и да се развивам“, сподели д-р Александрова.

  Заслужена награда отиде и при столичния лекар д-р Методи Лазаров. Той работи като анестезиолог в Клиниката по хирургия към Университетската специализирана болница по ендокринология „Акад. Иван Пенчев“ - София. Опитен и прецизен специалист, той получи голямо одобрение при гласуването от страна на хора, които е лекувал.

  Професионализмът и топлото отношение към пациентите изведе в челните редици и д-р Таня Бърдарска от Сандански. Тя е част от Отделението по хемодиализа в болница „Св. Врач“, работи и като психиатър в местната поликлиника. За нея казват, че въпреки нелеката работа на лекаря, винаги е усмихната и позитивна, което се отразява и на болните.

  Най-титулуваният специалист в „Достойните лекари“ е уважаваният в лекарските и академичните среди проф. д-р Атанас Темелков, получил висока  оценка и от страна на пациентите в кампанията. „Всеотдаен към болните“, „Най-добрият професионалист и човек“, „Страхотен доктор, поклон“ са само част от благодарствените думи за него при номинациите. Анестезиологът, роден в Благоевград има завидна автобиография. В момента е началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Александровска болница“ – София, председател е на експертния съвет по Анестезиология и интензивно лечение към Министерство на здравеопазване и завежда Катедра „Анестезиология и интензивно лечение“ в Медицински факултет към МУ София. Само преди дни проф. Темелков отбеляза 60-годишен юбилей.

  Инициативата „Достойните лекари“ се провежда по повод Деня на здравния работник – 7 април. Целта на кампанията е да съдейства за утвърждаване авторитета на лекарската професия и да инвестира в доверието и уважението към хората, на които сме поверили нашето здраве. Второто издание събра общо над 200 номинации, като „надпреварата“ бе между над 100 лекари, медицински сестри и здравни работници от цялата страна. Сред тях  работещи във водещи болници в столицата и лечебни заведения в Пловдив, Шумен, Варна, В. Търново, Сливен, Несебър, Поморие, Бургас и др. Номинации имаше също за лекари от индивидуални практики, както и от Дневни центрове за деца и възрастни. 

  Кампанията е жест на признателност към хората в бели престилки, без които здравето и животът на всеки един от нас биха били немислими.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder