Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:29Събота

  21 Април 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 16° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кампания „Достойните лекари“ отличи пет топспециалисти

  13-04-2018 0 1873

  Снимка:

  Кампания „Достойните лекари“ отличи пет родни специалисти, получили най-висок вот във второто й издание. В него участваха над 200 номинации на пациенти, изразявайки своето доверие и уважение към хората, които се грижат за здравето ни. Организатор на инициативата е националният дистрибутор на лекарства „Фаркол“.

  Петимата лекари бяха изненадани на работните си места и пред погледите на колеги и пациенти получиха кошници с подаръци и букети цветя. В Топ 5 тази година попаднаха акушер-гинеколог, педиатър, психиатър и двама анестезиолози.

  С най-много номинации е акушер-гинекологът д-р Матей Попов. Той завежда Родилното отделение в МБАЛ Поморие. Сърдечен, внимателен, професионалист в работата си – така го описват пациентите. Той самият прие отличието с думите: „Чест е за мен, тази награда не е лична, тя е признание за  съсловието като цяло“ и отправи важно послание - медицината ни да бъде с човешко лице. Колкото и да сме самокритични, запознати със здравеопазването в развитите държави са категорични, че у нас се прави качествена медицина и тя е с по-човешко лице.  

  Вторият отличен лекар е младият педиатър д-р Теодора Александрова от МБАЛ „Лайф хоспитал“-Бургас. Тя е на 34 години и явно е любимка на малчуганите и техните родители. „Насочих се към педиатрията, защото децата са нашето бъдеще. Това признание ме задължава да продължавам да работя усърдно и да се развивам“, сподели д-р Александрова.

  Заслужена награда отиде и при столичния лекар д-р Методи Лазаров. Той работи като анестезиолог в Клиниката по хирургия към Университетската специализирана болница по ендокринология „Акад. Иван Пенчев“ - София. Опитен и прецизен специалист, той получи голямо одобрение при гласуването от страна на хора, които е лекувал.

  Професионализмът и топлото отношение към пациентите изведе в челните редици и д-р Таня Бърдарска от Сандански. Тя е част от Отделението по хемодиализа в болница „Св. Врач“, работи и като психиатър в местната поликлиника. За нея казват, че въпреки нелеката работа на лекаря, винаги е усмихната и позитивна, което се отразява и на болните.

  Най-титулуваният специалист в „Достойните лекари“ е уважаваният в лекарските и академичните среди проф. д-р Атанас Темелков, получил висока  оценка и от страна на пациентите в кампанията. „Всеотдаен към болните“, „Най-добрият професионалист и човек“, „Страхотен доктор, поклон“ са само част от благодарствените думи за него при номинациите. Анестезиологът, роден в Благоевград има завидна автобиография. В момента е началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Александровска болница“ – София, председател е на експертния съвет по Анестезиология и интензивно лечение към Министерство на здравеопазване и завежда Катедра „Анестезиология и интензивно лечение“ в Медицински факултет към МУ София. Само преди дни проф. Темелков отбеляза 60-годишен юбилей.

  Инициативата „Достойните лекари“ се провежда по повод Деня на здравния работник – 7 април. Целта на кампанията е да съдейства за утвърждаване авторитета на лекарската професия и да инвестира в доверието и уважението към хората, на които сме поверили нашето здраве. Второто издание събра общо над 200 номинации, като „надпреварата“ бе между над 100 лекари, медицински сестри и здравни работници от цялата страна. Сред тях  работещи във водещи болници в столицата и лечебни заведения в Пловдив, Шумен, Варна, В. Търново, Сливен, Несебър, Поморие, Бургас и др. Номинации имаше също за лекари от индивидуални практики, както и от Дневни центрове за деца и възрастни. 

  Кампанията е жест на признателност към хората в бели престилки, без които здравето и животът на всеки един от нас биха били немислими.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58894
  gbp Британска лира GBP 2.23248
  chf Швейцарски франк CHF 1.63394
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.