Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:27Сряда

  17 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кърлежите атакуват: още един с лаймска болест в Бургас

  19-03-2019 0 1556

  Снимка:

  Ина ПЕТРОВА

  Затоплянето на времето активизира кърлежите, които инфектираха още един човек в Бургас. След като миналата седмица пенсионерка се разболя от лаймска болест, сега със същата диагноза е млад мъж от Бургас.

  „Пациентът е във възрастовата група 30-34 години. Настанен е за лечение  в здравно заведение“, информира Елица Карагьозова, говорител на Регионалната здравна инспекция в Бургас.

  Инфекционистите предупреждават, че лаймската болест често се маскира като грип в началните си симптоми. Заболяването се причинява от заразен кърлеж, затова, ако сте били сред природата проверявайте внимателно тялото си. Инкубационният период е в рамките на няколко дни до месец след ухапването. Следете за кожни прояви, може да има болки и скованост на вратната мускулатура, главоболие. По-късно се появат мигриращи болки по ставите.

                  От този понеделник община Бургас започна ранна дезинсекционни обработка на паркове и зелени площи срещу ларвите на комари. Профилактичната акция е продиктувано от затоплянето на времето, което благоприятства по-бързото развитие на ларвите на комарите, увеличаването на популацията им, както и на заболеваемостта от Западнонилска треска през миналата година в Европа. „Засега се извършва ларвицидна обработка в заблатени места и паркове. Очаква се към края на месеца да стартират действия по обработка на терените и срещу кърлежи“, съобщиха от Дезинфекционна станция – Бургас. 

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7427
  gbp Британска лира GBP 2.16688
  chf Швейцарски франк CHF 1.76599
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.