Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:12Четвъртък

  27 Юни 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Карнобат запазва неотложната си лекарска помощ

  05-02-2019 0 890

  Снимка: Facebook

  „21 кабинет“ в Карнобат ще продължи да работи. Това е станало ясно по време на среща с граждани, инициирана от кмета на Община Карнобат Георги Димитров, съобщават жители на общината във Фейсбук.

  С продължаването на работата на неотложната помощ, жителите на общината ще могат да получават навременна лекарска намеса. С решение взето преди време той е трябвало да се премести в УМБАЛ „Дева Мария“ в бургаския квартал „Ветрен“. Това обаче създава напрежение сред здравноосигурените в общината, които са около 80% от населението.

  И сред лекарите от различните звена на здравеопазването в Карнобат се заражда напрежение. От МБАЛ, Спешна помощ, специалисти и лични лекари са давали дежурства в този кабинет. Неотложната помощ остава в Карнобат, поради факта, че от 11:00 часа на 4 февруари е прекратен сключеният договор между общопрактикуващите лекари и болница „Дева Мария“.

  В срещата с кмета участие са взели и членовете на Комисията по здравеопазване в местния парламент, началникът на МБАЛ –Карнобат, на Спешна помощ и общопрактикуващите лекари.

  Идеята по време на срещата е била всяка от страните да изложи своето виждане по казуса и да се потърси решение на проблема. Основният проблем се оказва физическата невъзможност на личните лекари да обслужват неотложната помощ. Поради това кметът Димитров предлага да се помисли в няколко аспекта – да се потърси съдействие от лекарите във всички медицински звена, които са около 40 души в общината. Така ще се падне по едно дежурство, средно на месец и половина за всеки един от тях в „21 кабинет“.

  По този начин ще бъде снето натоварването на личните лекари, а гражданите ще имат възможност да ползват неотложната помощ в рамките на Карнобат, а не да бият път чак до Ветрен.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.18277
  chf Швейцарски франк CHF 1.75995
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.