Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:50Петък

  21 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 25° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Картички от Черноморието връщат носталгията по къмпингуването

  20-02-2018 0 1237

  Снимка:

  Уникална колекция от картички, показващи дивата природа на българското Черноморие, представи бургазлията Трифон Стоянов. Изложба е подредена в залата на първия етаж в централата на ПП ГЕРБ Бургас.

  За откриването ? пристигнаха депутатите Димитър Бойчев и Диана Саватева, общински съветници от партията и ценители. „Много се радвам да видя тези картички, най-вече заради уникалната природа“, каза Димитър Бойчев.

  Инициативата за представяне на колекцията пред публика е на клуб „Център“ към бургаската структура на ГЕРБ, а за автора това е втора подобна изложба. Трифон Стоянов се отдава на хобито си да колекционира тематични картички в далечната 1984 година. За повече от 30 години той е събрал над 4000 картички на тема „Европейските мостове“. 800 е броят на картичките, запечатали красотата на диви кътчета от българското Черноморие. В голяма част от колекцията могат да се видят вече несъществуващи места – къмпинги, плажни ивици, кейове от средата на миналия век.

  „Моите картички са историческо доказателство за развитието на Черноморието. Веднъж дори и съдебно доказателство за съществуването на един къмпинг. Картичките удостоверяват момента с годината си на отпечатване, а някой и с пощенско клеймо.“ – разказа още колекционерът.

  Бургазлии с интерес си спомниха за отминали слънчеви дни на любимите им къмпинги „Арапя”, „Веселие”, „Влас”, „Ахелой”, „Космос”, „Простор”, „Смокините”, „Екзотика” и много други, а младите хора се опитваха да отгатнат, къде се намират те днес.

  Изложбата може да бъде видяна до края на седмицата в голямата зала на ПП ГЕРБ – Бургас (ул. „Конт Андрованти“ 5) от 17:30 до 18:30 часа.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66185
  gbp Британска лира GBP 2.20773
  chf Швейцарски франк CHF 1.72899
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder