Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:04Понеделник

  09 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Като ученици: Юрист размаха пръст на закъсняващи и отсъстващи съветници

  30-11-2019 0 787

  Снимка: faragency.bg

  Отсъствията от заседания на комисии само след извинителен документ

   

  Георги РУСИНОВ

  Силвия ШАТЪРОВА

   

  Председателят на Правната комисия към Общински съвет - Бургас – адвокат Иво Баев, размаха пръст срещу закъсняващи и отсъстващи от заседания на комисията общински съветници. На първото проведено такова се събра едва-едва необходимият от четирима души кворум в лицето на Иво Баев, Калояна Живкова, Георги Дракалиев и Станимир Апостолов. Последните трима са ветерани в комисията, като бяха в състава й и в предния Общински съвет.

  „Не знам как е било досега. Вие сте с повече опит от мен, но предлагам да си изготвим някакъв вътрешен правилник и да пишем закъснения и отсъствия“, каза той в началото на заседанието.

  Причина за недоволството му бе отсъствието на останалите трима членове на комисията – Костантин Луков, който я оглавява в предния мандат, а сега е заместник-председател; Павел Маринов, който също е юрист, и Константин Бачийски. Баев все пак заяви, че Луков няма да дойде, което най-вероятно говори, че е предупредил за това.

  Докато оглавяваше комисията, самият Луков също многократно се ядосваше заради отсъстващи и закъсняващи колеги и дори на няколко пъти бе на крачка да разпусне заседание заради липсата на кворум. Бачийски обикновено е винаги закъсняващият, а на моменти дори и отсъстващият. Като оправдание няколко пъти е ползвал натоварения си график.

  Трябва да се отбележи, че все пак към средата на комисията Павел Маринов се появи. Предложението на Баев остана некоментирано от останалите членове.

  Първите заседания и на останалите комисии показаха кворум и нетърпеливост от страна на новите съветници. Част от тях обаче побързаха да попитат как ще си извиняват отсъствията и какво следва да направят, ако им се налага да отсъстват. От административния отдел към Общинския съвет разясниха, че към молбата си трябва да приложат и съответния извинителен документ.

  Че ще бъдат третирани поне в началото като ученици и работници, чиито работодатели са гражданите на Бургас подсказа и друг акцент от първите заседания на постоянните комисии.

  Шефката на Комисията по бюджет и финанси Красимира Маркович в типичен педагогически стил размаха пръст на разсейващи се съветници, както и на новите и неопитните, които не знаят как да си входират докладни записки. В голямата си част съветниците бяха напътствани и им бяха давани указания да не се разконцентрират с разговори изобщо по вътрешно компенсаторните промени в бюджета на общината. 

  Заради сгъстения график на 18-те комисии, които трябваше да проведат заседанията си спешно в два дни, по дневния ред препускаха и в Постоянната комисия по устройство на територията. УПИ-та, парцели и всякакви инфраструктурни докладни бяха приети набързо. Все пак в края на заседанието председателят й арх. Петър Статев се извини за галопирането и непозволяването да се дебатира по-обстойно.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.