Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:09Неделя

  16 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кметът Димитър Николов награди талантливите бургазличета

  05-12-2018 0 639

  Снимка:

  Дона МИТЕВА
  Петгодишният Лъчезар Томов бе първият награден в церемонията за най-изявени ученици в раздел математика. Той е едно от седемте деца от бургаски детски градини, който получи награда, връчена му от кмета Димитър Николов. Малкият математик толкова се развълнува, че забрави в какво точно състезание е участвал, но пък донесе радост на всички свои близки и учители.

  В поздравлението си градоначалникът се обърна към децата и техните близки: „За мене е чест и привилегия да бъда сред младите и талантливи жители на Бургас – децата, които в жестока конкуренция са успели да завоюват награди, прославящи нашия град. Голяма част от вас особено най-младите, сега започват да изграждат биографията си на успешни личности. Именно тези първи награди се помнят най-много“. Той поздрави и техните преподаватели, треньори и родители. И подчерта, че младите хора са тези, които създават имиджа на Бургас на успешен град.

  В началото на церемонията бяха връчени за втора година и наградите от интернет гласуването в различните раздели „Ученик на годината“. Сред събралите най-много аплодисменти бяха превръщащтият се вече в емблема на града ансамбъл „Фортисимо“ и ученичката от испанската гимназия Натали Геортиева. За „Червоморски фар“ Натали сподели, че сред всичките награди, които е спечелила най-много цени тази от олимпиадата по испански, която взема за втора година.

  Шектокласникът Християн Атанасов, който бе награден за постижения в математиката бе категоричен: „Математиката е нещо, с което искам да се занимавам и в бъдеще“.

  Тази година бяха отличени 7 деца от 6 детски градини, 559 ученици с индивидуални награди, 30 отбора и формации от 37 училища и 1 извънучилищно звено.

  Церемонията се състоя в атриума на БСУ. На нея присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-областният проф. Севдалина Турманова, началникът на РУО инж. Виолета Илиева, ректорът на БСУ проф. Галя Христозова, зам.кмета по образование Йорданка Ананиева, общински съветници и представители на учителския синдикат.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder