Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:01Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кметът на Малко Търново пита: По разбития път ли ще минава трафикът от новото летище в Истанбул

  11-10-2018 0 1985

  Снимка:

  „Трябва ли да се повтори трагедията от Своге, за да се вземат мерки“, заяви Илиян Янчев

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Кметът на Община Малко Търново показа, че също е в час със случващото се в южната ни съседка Турция. Там съвсем скоро ще бъде пуснато най-голямото летище в света, а турската държава изгради крайморска магистрала заради него.

  „Кой път ще поеме този трафик? Трябва ли, едва ли не, да чакаме съседите да ни бутат? Мисля, че трябва да се гледа по-далновидно на нещата. Достатъчно си напатихме. Надявам се наистина 2019-а да е годината, в която ще се извърши качествено ремонтът и да имаме един нов път. Това обаче засега е само в сферата на добрите намерения“, коментира пред „Черноморски фар“ проблемният път Малко Търново – Царево.

  Той добави, че по отношение на пътя Бургас – Малко Търново, който се очаква, че ще поеме основния трафик от и за новото летище в Истанбул, през 2011-а министър Лиляна Павлова е направила така, че той да е в добро състояние, като се изключи сегашният проблем със свлачището, което от два месеца се е активизирало.

  „При предния проливен дъжд е поддало още повече. Мястото е предразполагащо, защото преди години, където имахме едно голямо свлачище е само 100 метра по-нагоре от това. При едни следващи дъждове може да стане страшно. Трябва да стане същото като Своге, за да тръгнем да правим ремонт ли?“, коментира той.

  Кметът на Малко Търново поясни, че от АПИ е минала комисия, която е направила обследвания и е сложила ограничителни знаци за скоростта, но нищо друго.

  „От там нататък няма никакви срокове за ремонт и план-сметки и отново сме в сферата на добрите намерения“, заяви той.

  Янчев допълни, че с кмета на Община Царево Георги Лапчев се заемат с общи усилия да търсят решаване на язвата, която представлява и пътя Малко Търново – Царево, който ще е още по-важен с близостта на новото летище. Именно чрез него двете общини ще търсят развитие на туризма.

  „С г-н Лапчев винаги сме се разбирали по отношение на този проблем. С него предприемаме общи действия, с които ще искаме среща с новия министър (б.а. министърът на регионалното развитие Петя Аврамова), за да може да чуем от нея какви са плановете на министерството и дали ще бъдем приоритетни за 2019-а, или пак ще сме на опашката, защото ние винаги сме били в зоната на чакащите. Ще искаме да чуем какви ангажименти ще поемат за този път, защото прекалено много сме чакали и прекалено много обещания чухме, но за съжаление нищо не се случва“, добави той.

  Градоначалникът на Малко Търново обясни, че пътят продължава да пропада и да е в окаяно състояние, като има опасни участъци, където минават и ученически автобуси – до Граматиково например.

  „Нека да видим какво ще кажат, защото предният министър Нанков каза, че това ще стане и че в края на тази година ще има фирма-изпълнител, пусната обществена поръчка и проект. Ако това се е работило досега, то трябва да има явни резултати и да има нещо насреща. Нека чуем от министър Аврамова кое как е, за да можем и ние да знаем какво да казваме на хората в тези села“, каза още Янчев.

  Пътят между селата Босна и Визица е ужасен и без маркировка по думите на кмета.

  „Ето сега идват месеците с мъглите. Всеки път е опасно да се пътува по тези пътища. За съжаление нищо не се случва, но да се надяваме, че поетите ангажименти ще бъдат свършени през 2019-а. Ако не бъдат свършени, вече не знам дали има смисъл да се продължава, защото ние единственото, което искаме, е да можем да развиваме туризъм. А Странджа има възможност да предлага всякакъв вид туризъм. Но как да го предлагаме при положение, че нямаме инфраструктура? Да не говорим за обезлюдяването на цяла Странджа. Лошият път е един от главните виновници. Чувам, че се говори, че нямало пътникопоток. Няма пътникопоток, защото няма път“, категоричен е градоначалникът.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder