Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:35Сряда

  17 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кметът на Несебър се сдоби с новата релефна карта на България

  25-06-2019 0 273

  Снимка:

  Кметът на Несебър Николай Димитров е един от първите градоначалници, които получават специален екземпляр от новата релефна карта на България. Тя е предназначена за хора, които могат да оценят и ползват картата на България в работното си пространство.

  Оригиналният подарък бе връчен от председателя на Международния търговски и културен център – Геопан д-р Стефан Пейков, член учредител на Българската картографска асоциация. Повод е продължаващото повече от 15 години сътрудничество между Община Несебър и Геопан.

  При връчването на подаръка д-р Стефан Пейков заяви, че след почти три десетилетия българската картография възстанови способността си да проектира и произвежда голямоформатни релефни карти на страната ни. Геопан отдавна търсят качествен картографски продукт, на който Несебър, неговия залив и територия да бъдат изобразени съгласно новите изисквания на европейската картография.

  Преди няколко седмици един от дългогодишните партньори на Геопан– КартГео – Троян изненадващо „сложи на масата” нова релефна карта на България. В нейния обхват влиза територията на страната и съпределните гранични части на съседните държави. Всеки детайл в нея е изработен в хоризонтален мащаб: 1:570 000 и вертикален мащаб: 1:90 000. При изработката й троянският екип стриктно се е придържал към ламбертовата конформна картна проекция и успешно е постигнал 3D изобразяване и възприемане на релефа. Триизмерното усещане е засилено чрез умело хипсометрично оцветяване, по  хоризонтали и изобати. Релефната карта създава богата и впечатляваща по своята детайлност представа за легендарните планински вериги на Балкана и Пирин, масивите на Родопите и Рила, хидрографията и терена на страната, за държавните граници и селищата, за основните летища и пристанищата, за курортните и туристическите комплекси и много още. Приключение за окото е например изобразяването на Черноморското крайбрежие от Шабла през полуострова на Несебър до Резово.

  „Именно за това избрахме новата релефна карта на България, дело на колегите ни от КартГео – Троян, за да отбележим 15 години успешно сътрудничество с Община Несебър, което е особено плодотворно през мандата на г-н Николай Димитров.”- сподели д-р Стефан Пейков.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7427
  gbp Британска лира GBP 2.16688
  chf Швейцарски франк CHF 1.76599
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.