Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:04Петък

  22 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 23° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кметът Николай Димитров награди ученици за есетата им

  16-04-2018 0 922

  Снимка:

   Константин Казаков от VIII „а” клас от СУ „Любен Каравелов”- Несебър е победителят в конкурса за есе, организиран в  рамките на проект: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС през погледа на младите”, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. Ученикът бе награден на тържествена церемония в заседателната зала в най-голямото училище на територията на общината. Лично кметът Николай Димитров връчи грамотата и паричната награда на победителя. На церемонията бяха отличени още Весела Ганева от ХI „б“ клас (второ място) и Йордан Бояджиев от IХ „б“ клас (трето място). В конкурса за есе по горепосочената тема, който Община Несебър организира в партньорство със СУ „Любен Каравелов” – Несебър, взеха участие общо 16 ученици от VIII до XII клас.

  В началото на събитието кметът на Несебър благодари на учениците, че са взели дейно участие в конкурса за есе на тема: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС” и представи гостите на проявата - народните представители от Бургаска област Димитър Бойчев и Диана Саватева. Градоначалникът припомни, че СУ „Любен Каравелов” ще бъде ремонтирано, санирано и обзаведено по европроект за близо 2 млн. лв., като подобренията ще се извършат с финансиране, осигурено по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Той подчерта, че Общинска администрация полага усилия всички училища на територията на общината да бъдат на добро ниво.

  Димитър Бойчев поздрави участниците в конкурса и пожела на всички присъстващи успешна реализация след завършване на средното им образование.

  Събитието бе съпътствано с лекция по темата, която бе изнесена от народния представител от Бургаска област Диана Саватева. Мултимедийната презентация, която бе подготвила г-жа Саватева за учениците, съдържаше изчерпателна и детайлна информация изясняваща основни понятия, свързани с ЕС и същността на председателството на Съвета на ЕС, както и приоритетите на Българското председателство Освен това гост-лекторът даваше и допълнителни данни за Българското председателство и насърчи учениците, които получиха запаметяващи устройства (USB флаш) с нейната презентация, да ползват поместената информация, винаги когато имат нужда.

  Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов”, с гордост сподели, че училищната общност, получавайки задача да се включи в проекта, се е отнесла особено сериозно и отговорно. В резултат на това във всички класове в гимназиален етап са проведени часове по темата „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”. Директорът съобщи, че учениците са се запознали с основните понятия, популяризирано е сред тях Българското председателство и приоритетите в работата му. „Наистина учениците научиха много полезна информация.“, обобщи Тодорка Желязкова.

  На финала на събитието Диана Саватева обяви, че предоставя лекторския си хонорар за разпределение между останалите участниците, взели участие в конкурса за есе „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”.

  Освен учениците, класирани на първите три места, в конкурса за есе по проекта, взеха участие следните възпитаници на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър:


   

  1. Недялко Николов – 8 „а“ клас

  2. Василена Куминкова – 12 „а“ клас

  3. Ванеса Костова – 11 „б“ клас

  4. Мирела Ганчева – 11 „б“ клас

  5. Айсу Бейти – 8 „б“ клас

  6. Дарина Ганчева – 8 „б“ клас

  7. Анна-Никол Антонова – 11 „б“ клас

  8. Камила Брагина – 8 „б“ клас

  9. Александра Досева – 12 „а“ клас

  10. Тодор Пирев – 8 „а“ клас

  11. Александра Ангелова – 8 „а“ клас

  12. Георги Друмев – 8 „а“ клас

  13. Дейвид Дяков – 10 „а“ клас

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69512
  gbp Британска лира GBP 2.23856
  chf Швейцарски франк CHF 1.70131
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.