Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:23Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кметът Николай Димитров награди ученици за есетата им

  16-04-2018 0 1251

  Снимка:

   Константин Казаков от VIII „а” клас от СУ „Любен Каравелов”- Несебър е победителят в конкурса за есе, организиран в  рамките на проект: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС през погледа на младите”, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. Ученикът бе награден на тържествена церемония в заседателната зала в най-голямото училище на територията на общината. Лично кметът Николай Димитров връчи грамотата и паричната награда на победителя. На церемонията бяха отличени още Весела Ганева от ХI „б“ клас (второ място) и Йордан Бояджиев от IХ „б“ клас (трето място). В конкурса за есе по горепосочената тема, който Община Несебър организира в партньорство със СУ „Любен Каравелов” – Несебър, взеха участие общо 16 ученици от VIII до XII клас.

  В началото на събитието кметът на Несебър благодари на учениците, че са взели дейно участие в конкурса за есе на тема: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС” и представи гостите на проявата - народните представители от Бургаска област Димитър Бойчев и Диана Саватева. Градоначалникът припомни, че СУ „Любен Каравелов” ще бъде ремонтирано, санирано и обзаведено по европроект за близо 2 млн. лв., като подобренията ще се извършат с финансиране, осигурено по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Той подчерта, че Общинска администрация полага усилия всички училища на територията на общината да бъдат на добро ниво.

  Димитър Бойчев поздрави участниците в конкурса и пожела на всички присъстващи успешна реализация след завършване на средното им образование.

  Събитието бе съпътствано с лекция по темата, която бе изнесена от народния представител от Бургаска област Диана Саватева. Мултимедийната презентация, която бе подготвила г-жа Саватева за учениците, съдържаше изчерпателна и детайлна информация изясняваща основни понятия, свързани с ЕС и същността на председателството на Съвета на ЕС, както и приоритетите на Българското председателство Освен това гост-лекторът даваше и допълнителни данни за Българското председателство и насърчи учениците, които получиха запаметяващи устройства (USB флаш) с нейната презентация, да ползват поместената информация, винаги когато имат нужда.

  Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов”, с гордост сподели, че училищната общност, получавайки задача да се включи в проекта, се е отнесла особено сериозно и отговорно. В резултат на това във всички класове в гимназиален етап са проведени часове по темата „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”. Директорът съобщи, че учениците са се запознали с основните понятия, популяризирано е сред тях Българското председателство и приоритетите в работата му. „Наистина учениците научиха много полезна информация.“, обобщи Тодорка Желязкова.

  На финала на събитието Диана Саватева обяви, че предоставя лекторския си хонорар за разпределение между останалите участниците, взели участие в конкурса за есе „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”.

  Освен учениците, класирани на първите три места, в конкурса за есе по проекта, взеха участие следните възпитаници на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър:


   

  1. Недялко Николов – 8 „а“ клас

  2. Василена Куминкова – 12 „а“ клас

  3. Ванеса Костова – 11 „б“ клас

  4. Мирела Ганчева – 11 „б“ клас

  5. Айсу Бейти – 8 „б“ клас

  6. Дарина Ганчева – 8 „б“ клас

  7. Анна-Никол Антонова – 11 „б“ клас

  8. Камила Брагина – 8 „б“ клас

  9. Александра Досева – 12 „а“ клас

  10. Тодор Пирев – 8 „а“ клас

  11. Александра Ангелова – 8 „а“ клас

  12. Георги Друмев – 8 „а“ клас

  13. Дейвид Дяков – 10 „а“ клас

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
   
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder