Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  19:36Четвъртък

  21 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кметът Васил Едрев иска дофинансиране на маломерни паралелки

  28-08-2019 0 458

  Снимка:

  На 29 август тази година, кметът Васил Едрев ще иска на редовното си заседание Общинският съвет да приеме решение за дофинансиране на маломерни паралелки в училищата, и функциониране на маломерни групи в училищата и детските градини на територията на община Айтос през учебната 2019/2020 година.

  Предложението на градоначалника за дофинансиране е във връзка с докладни записки от директорите на ОУ "Светлина” - село Тополица, ОУ "Св.св. Кирил и Методий” - село Карагеоргиево, ОУ „Христо Ботев” - село Пирне и ОУ „Христо Ботев“ - село Мъглен. В Тополица недостигът до норматива за минимален брой ученици от І до VІІ клас е общо 40. Децата в І клас са по-малко с 5, във ІІ клас - с 3, в ІІІ, ІV и V клас - с по 7, в VІ клас - с 3 и в VІІ - с 8, сочи докладната записка на директора.

  За да са пълни паралелките, в Карагеоргиево не достигат общо 19 ученици от ІІ до VІІ клас. От пирненското училище пък докладват, че децата са само с две по-малко в ІІІ клас. Две деца по-малко от норматива имат и в І клас в село Мъглен, или общо за всички тези училища - недостигът е от 63-ма ученици, при норматив за І-ІV клас - 16 ученици и за V-ХІІ клас - 18 ученици.

  Съгласно нормативната уредба, за разликата до минималния брой ученици, трябва да бъдат осигурени допълнителни средства извън определените по единните разходни стандарти за съответната дейност през 2020 година. В бюджета на Община Айтос за 2019 година, финансовите средства са заложени и разпределени по бюджетите на съответните училища, пише още в предложението на кмета.

         Местният парламент трябва да вземе решение и по докладна записка от директора на ДГ „Пролет” - град Айтос. Поради намаляване броя на децата се образува една смесена полудневна група във филиала на детската градина в село Поляново. Нормативът за минимален брой е 12 деца в самостоятелна група, а децата в Поляново са 9, с три по-малко от норматива.

  Кметът ще иска и образуването на една смесена полудневна подготвителна група в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - село Карагеоргиево, тъй като децата там са 11.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.