Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:25Понеделник

  21 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кметът Васил Едрев събра Горското и полицията с кметовете на населени места

  17-10-2018 0 1473

  Снимка:

  Темите - осигуреността на селата с дърва за огрев и действията на новото ръководство на РУП-Айтос

   

  Кметът на Община Айтос Васил Едрев организира разширена работна среща с кметовете на населени места, на която присъстваха директорът на Държавно горско стопанство - Айтос инж. Тодор Тодоров, заместник-директорът Петко Георгиев, Стоян Николов и началникът на РУП - Айтос Тодор Ганев.

  Първата тема на разговорите в кметския кабинет беше свързана с доставката на дървата за огрев за местното население, във връзка с писмо от Министерството на земеделието до Държавно горско стопанство - Айтос. Разисквана беше необходимостта от координация в действията на ръководството на ДГС-Айтос и кметовете по места, за да продължат доставките на дърва за огрев за селата. Стана ясно какво количество дърва за огрев има още да получава всяко село, за да бъдат изпълнени лимитите. Кметът на Община Айтос Васил Едрев получи уверението на ръководството на Горското стопанство, че до месец местното население ще бъде задоволено на сто процента с дърва за огрев.

  Инж. Тодоров потвърди, че ДГС-Айтос ще достави договорените количества. „За съжаление, тази година, фирмата, която добива дървесината в района на община Айтос е само една. Имаме уверението, че ще си свърши работата. Решаваме проблемите, не сме чакали есента, за да започнем да работим. Предлагам следващия път да поканим фирмата-изпълнител, която е пряк участник в този процес.", каза още инж. Тодоров.

  „Да спрем да спекулираме с тезата - няма дърва. Проблемът е един - това е липсата на хора, които да добиват дървесината. Започнали сме да снабдяваме населението с дърва за огрев от месец март. Дървата ги има. Ако имате работници за тази дейност, доведете ги да изрежат дървата, за да бъдат транспортирани", обърна се кметът Васил Едрев към кметовете на населените места.

  Стана ясно още, че Горското стопанство работи и в почивните дни - стига да е хубаво времето и да може да се влезе в гората. Обекти и количества има предвидени достатъчно, въпрос на време е да се добие дървесината. До средата на следващия месец е крайният срок за изпълнение на лимитите, който поставиха представителите на Горското стопанство на срещата с кметовете.

  На срещата при кмета беше и официално представен новият началник на РУП-Айтос Тодор Ганев. Новият полицейски шеф потвърди, че управлението работи в посока незаконното придобиване на дърва за огрев. Ганев е от град Бургас, назначен е на длъжността началник от края на месец август тази година. В системата е от 1994 г., започнал е като редови полицай, минал е през други изпълнителски и ръководни длъжности, за да стигне до високия пост в Айтос.

  „За времето, през което съм в Айтос, виждам мобилизация от страна на колегите и отговорност при изпълнение на служебните им задължения. Смея да ви уверя, че на всеки проблем, колкото и маловажен да е той, РУП-Айтос отделя необходимото внимание. Няма случай, който да бъде подминат с „лека ръка". Имаме някои по-характерни престъпления, които са извършени в рамките на последния месец. Голяма част от тях са разкрити, става дума за кражби на големи суми. Колегите работят съзнателно и активно. За жалост, към момента ни е трудно осигуряването на постоянно полицейско присъствие в малките населени места. Имаме незаети щатове. Излъчваме по един екип, който излиза в града. При два екипа, единият задължително обикаля малките населени места. Разпоредил съм на районните инспектори и на младши полицейските инспектори, когато нямат работа по преписки в управлението, също да бъдат по местата, за които отговарят. Планирал съм го, и предстои да посетя всяко населено място, за среща с всеки кмет, за да чуя проблемите. Ще вземем отношение по всеки проблем, който е от нашата компетентност.", каза още Ганев. Той цитира предшественика си, че полицията и кметовете работят в тясно и добро сътрудничество на територията на община Айтос. Разменени бяха координати, за по-добра връзка и възможност Районното управление да бъде информирано навреме за всичко, което се случва в селата. „Без значение какъв е часът, при произшествия, кметовете веднага да звънят в полицейското управление, а полицейските служители са длъжни да им окажат съдействие. Кметовете най-добре познават местните хора и обстановката и могат да съдействат на полицейските служители", заяви кметът Васил Едрев и помоли кметовете на населени места лично да се представят на Ганев.

  Имаше предложение към новия началник да засили полицейското присъствие в тези от населените места, в които има работници отвън. „Да се посещават тези села, в които има нужда, за да не се харчат излишно горива", каза Щерион Щерионов, кмет на село Съдиево и бивш полицейски служител. „Има две-три села, които са проблемни, едно от които е Мъглен. Търговци на сергии в Слънчев бряг, си правят бивак в центъра на селото. Сутрин отиват в комплекса, вечер отново се връщат. Тези хора създават проблеми, замърсяват и центъра на селото. Решително трябва да се вземат мерки за следващия летен сезон", заяви кметът Васил Едрев. Думите му потвърди и кметът на Мъглен Ахмед Ахмед.

  Тодор Ганев обяви, че през следващата седмица РУП-Айтос планира провеждането на полицейска операция „Клошари", и поиска от кметовете информация за бездомници по селата. „Няма бездомни хора в нашите села", категорични бяха кметовете.

  След разговорите с новия началник, кметът на Община Айтос потвърди пред кметовете на селата, че всички ремонти на пътища, улици и сгради, планирани в бюджет `2018 ще бъдат изпълнени.

  „Народен приятел“

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.21491
  chf Швейцарски франк CHF 1.72426
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder